Els presidents del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la Generalitat, Quim Torra, conversen mentre passegen pels jardins de la Moncloa el 8 de jul…
Els presidents del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la Generalitat, Quim Torra, conversen mentre passegen pels jardins de la Moncloa el 8 de juliol de 2018 (ACN)

El govern espanyol demana per carta a la Generalitat una trobada Sánchez-Torra el 21D

La vicepresidenta, Carmen Calvo, considera que "seria convenient per recuperar el camí del diàleg constructiu"

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha enviat una carta a Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat, en què, a més de comunicar-li formalment que el Consell de Ministres es traslladarà a Barcelona divendres que ve, seria "convenient" que els dos presidents tinguessin una trobada.

"Com és habitual en aquestes situacions, i tal com ho va comunicar el president del govern espanyol al president de la Generalitat, seria convenient que tots dos tinguessin una trobada per recuperar el camí del diàleg constructiu en què s'ha de fonamentar la relació entre els nostres governs."

Es tracta, segons defensa Calvo, d'una "gran oportunitat" per demostrar a la ciutadania el compromís del govern espanyol amb la "col·laboració i l'entesa" i per "llançar un missatge nítid a favor de la convivència".

"És per això que demanem al govern la màxima col·laboració en les tasques organitzatives del vostre àmbit competencial vinculades a la preparació i el desenvolupament de la reunió, dels detalls dels quals sereu informats oportunament per la delegació del govern espanyol a Catalunya."

Les cartes arriben l'endemà de saber-se que l'executiu espanyol prepara un dispositiu de més de 1.000 agents per reforçar la seguretat amb motiu del Consell de Ministres extraordinari i per donar resposta a les possibles mobilitzacions ciutadanes.

 

Els presidents del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la Generalitat, Quim Torra, conversen a l'exterior de la Moncloa el 8 de juliol de 2018 (ACN)

El president de la Generalitat, Quim Torra, no hi ha volgut fer referència en els actes en què ha participat aquest divendres. Els periodistes han insistit a preguntar-li sobre què respondrà a la carta de l'executiu espanyol quan ha arribat a un acte de la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

Ara bé, segons fonts de Presidència, el govern contestarà avui mateix amb una altra carta a l'enviada per la vicepresidenta espanyola, i insisteixen en la posició mantinguda fins ara: la voluntat de mantenir una trobada entre els dos governs, però, el més important, que sigui una reunió per parlar de tot i trobar solucions. Així ho ha expressat des de Berlín la consellera Artadi:

"Sempre estem oberts a fer reunions. De fet, encoratgem a fer reunions en les quals es vulgui trobar solucions, en les quals es pugui parlar de tot, no reunions cosmètiques. El president Torra va anar abans de l'estiu a veure el president Sánchez i es van emplaçar que la propera vegada que es trobessin s'haurien de tractar temes a fons. Per tant, insistim: més important que qui es veu amb qui és sobretot de què s'ha de parlar i amb quina actitud es va a aquestes possibles reunions."

Carta a Colau

Calvo també ha enviat una carta a l'alcaldessa Ada Colau en què li comunica formalment que el Consell de Ministres es farà a la Llotja de Mar.

Calvo ha volgut agrair per avançat la col·laboració de l'Ajuntament per facilitar les taques d'organització.

La Llotja de Mar és un edifici privat situat a la franja marítima de Barcelona i enganxat al Gòtic, amb un urbanisme de carrers estrets de complexitat policial.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, va dubtar de la idoneïtat del lloc per motius policials. El conseller d'Interior, Miquel Buch, va afirmar que els Mossos en garantiran la seguretat.

 

Carta a Pere Aragonès:

Carta a Pere Aragonès by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Carta a Ada Colau:

Carta a Ada Colau by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut