Salut intervé la residència Les Alzines de Tarragona, on hi ha un brot amb 3 morts
La residència Les Alzines de Tarragona en una imatge d'arxiu (ACN/Núria Torres)

Salut intervé la residència Les Alzines de Tarragona, on hi ha un brot amb 3 morts

La residència Prudenci de Tona té 60 contagis i 5 defuncions i la residència de Solsona ja suma 20 víctimes mortals

Redacció/ACNActualitzat

El Departament de Salut ha intervingut aquest diumenge la residència Les Alzines de Tarragona. La Fundació Vallparadís assumirà de manera provisional la direcció i la gestió del centre aportant-hi les dotacions de persones que "siguin necessàries".

El personal de l'equipament quedarà sota la direcció d'aquesta gestora.

Des de principis de gener, al centre hi ha hagut 27 residents positius per coronavirus, tres defuncions i una persona derivada a un centre sociosanitari, segons ha informat Salut.

La Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat va firmar la resolució per la qual es declara la intervenció de l'equipament per fer front a la contingència produïda a causa dels casos de Covid-19 que afecten el centre.

El 4 de gener es van detectar 8 usuaris i un treballador positius de Covid concentrats a la segona i la sisena planta del centre.

El cribratge que es va fer l'endemà va detectar 19 usuaris i 3 treballadors positius. Aquell mateix dia, l'equip d'Intervenció Ràpida i la Inspecció de Salut Pública van visitar el centre i es va fer un segon cribratge, en què es van detectar 5 residents i 2 treballadors positius més.


Brot a Tona

La residència Prudenci de Tona, a Osona, viu un brot que afecta 60 usuaris i ha provocat cinc morts.

El brot està "controlat i en fase de desescalada", segons ha informat l'Ajuntament a l'ACN. També hi ha una vintena de professionals confinats.

Accés a la residència Prudenci de Tona, afectada per un brot de Covid-19
Accés a la residència Prudenci de Tona, afectada per un brot de Covid-19 (Gemma Aleman)

El brot es va detectar el 2 de gener i ha anat progressivament a l'alça. La majoria dels afectats són asimptomàtics o tenen símptomes lleus. No obstant, set dels usuaris han hagut de ser traslladats a l'hospital.

Aquesta residència va ser vacunada el 7 de gener. Segons l'Ajuntament, la majoria dels usuaris estan en la fase final de l'aïllament i podrien rebre la segona dosi de la vacuna sense incidències.

20 morts a Solsona

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha viscut, en les darreres hores, una altra defunció, cosa que eleva la xifra de víctimes a 20. Segons fonts del centre, la vintena de residents traslladats a Igualada, al centre sociosanitari del Solsonès i al seu domicili, "continuen tots estables".

El brot, que es va detectar a finals de desembre, ha afectat tres quartes parts dels usuaris de la residència. Aquest diumenge, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha volgut celebrar l'ofici a la residència.

Ofici celebrat, aquest diumenge, a la residència de Solsona
Ofici celebrat, aquest diumenge, a la residència de Solsona, que suma 20 defuncions (Cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Solsona)
ARXIVAT A:
Residències gent gran Coronavirus Salut
Anar al contingut