Pamplona

S'acomiada una de les "millors" edicions dels Sanfermines

Divendres els pamplonesos entonaven el "Pobre de mi" en l'acte que tradicionalment posa fi a les festes dels Sanfermines. Ara és l'hora del recompte i sembla que la valoració és positiva. Segons la Policia Nacional, aquest any la sinistralitat s'ha reduït i només s'ha detingut 124 persones, 23 de nacionalitat espanyola i 101 d'estrangeres, cosa que suposa 18 arrestats menys que l'any passat. En vista d'aquestes xifres, l'alcaldessa de Pamplona, Yolanda Barcina, ha afirmat aquest diumenge que aquesta edició ha estat una de les "millors" des que ella va accedir al càrrec, el 1999.

Actualitzat

Sembla que el "sentit comú" augmenta per part dels participants en els Sanfermines. Aquesta és la principal raó que al·lega la policia per justificar la disminució de furts, que han estat un 28% menys respecte a l'any passat. També han baixat la sinistralitat i les detencions, cinc de les quals s'han fet per tràfic de drogues.

Aquest any també s'han reduït les assistències sanitàries. El responsable del servei d'urgències, Antonio Zubiaur, ha indicat que les principals raons que ho expliquen són "el dispositiu eficaç, sumat al bon comportament ciutadà". També hi ha ajudat el fet que han disminuït les intoxicacions etíl·liques i per drogues, a més de les agressions en baralles i els traumatismes i ferides provocats pels toros. En total, les persones que han rebut assistència sanitària aquest any han estat 546, mentre que el 2003 van ser més de mil les persones ateses.

L'alcaldessa de Pamplona ha volgut subratllar que "cada any hi ha una tendència a la millora en els Sanfermines". L'Ajuntament de la capital navarresa també ha volgut felicitar els assistents pel seu interès i participació en els concerts i altres activitats organitzades.

Anar al contingut