Barcelona

Sergi Sabrià (ERC): "Fa temps que demanem una estratègia comuna i unitat d'acció"

El portaveu d'ERC ha assegurat que la seva força política no promet "fum", sinó "fets"

RedaccióActualitzat

En la intervenció en nom d'ERC aquest dimecres en el debat de política general al Parlament, el diputat Sergi Sabrià ha assegurat, exactament un any després, que les mobilitzacions del 3 d'octubre de l'any passat van ser "la prova més palpable" que "el poble català se sent sobirà".

El diputat d'ERC ha dit que aquell dia va ser el que "vam ser més que mai" i va haver-hi "una majoria social", i ha afegit que "aquest procés és irreversible" i que només queda pendent una pregunta: "Quan?".

"Estratègia comuna"

En una velada crítica als seus socis de govern, Sabrià ha reclamat una "estratègia comuna":

"Nosaltres no prometem fum, prometem fets, i ho fem. Som els que fem que les coses passin, ens van encarregar un referèndum, i vam tenir referèndum. Fa temps que demanem una estratègia comuna i unitat d'acció, realisme i persistència."

"Menys gesticulació i més estratègia. No serà fàcil ni ràpid, però ho farem. Qui prometi dreceres avui és un ingenu o ens està enganyant. Ara toca treball constant, temps i determinació. I qui estigui cansat que s'aturi i descansi o que cerqui un relleu, sense retrets."

"No ens fan por les urnes"

Sabrià ha defensat que aquest procés ha de passar per un "referèndum verificable a nivel internacional":

"Hem d'estar disposats a tornar a votar. Votar definitivament en un referèndum verificable a nivell internacional. A nosaltres no ens fan por les urnes i és amb les urnes on hem avançat."

El portaveu d'ERC ha afegit que "s'acosten de nou dies complicats", en referència al judici contra els líders independentistes empresonats. Sabrià ha assegurat que la sentència d'aquest judici "els ha de generar un cost altíssim".

"Les cares tapades no ens representen"

Sabrià ha dit que l'etapa actual és "de transició cap a la república", ha admès que serà llarga i ha assegurat que "determinades actituds ens fan recular":

"Som i serem els de la via democràtica i pacífica. Les cares tapades, les caputxes i les intimidacions no ens representen."

ARXIVAT A:
ERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut