Moscou

Rússia considera inacceptables les crítiques de Clinton a les eleccions

El Ministeri d'Exteriors rus ha qualificat d'"inacceptables" les crítiques dels EUA a la manera com s'han desenvolupat les eleccions parlamentàries, que han donat la victòria al partit Rússia Unida, del primer ministre Vladímir Putin. La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha afirmat que els comicis no han estat "ni lliures ni justos". Les protestes massives al carrer per denunciar el frau electoral han acabat amb gairebé mig miler de detinguts, segons les últimes informacions.

RedaccióActualitzat
"Els votants russos es mereixen una investigació completa de totes les informacions creïbles de frau electoral i manipulació", ha afirmat Clinton.

El ministeri que lidera Sergei Lavrov li ha contestat que espera que "la part nord-americana es contingui de fer declaracions no amistoses contràries al corrent general positiu de les nostres relacions bilaterals". I ha afegit que "difícilment" es pot considerar el sistema electoral dels EUA com a equitatiu per la "baixa participació" als comicis "a tots nivells".

Els informes dels observadors internacionals i d'algunes ONGs parlen de violacions en el recompte de vots, de compra de vots, i d'electors que han votat més d'una vegada.

Malgrat que el partit de Putin i Medvédev, Rússia Unida, ha experimentat una davallada, continua sent la primera formació amb majoria absoluta a la Duma, la cambra baixa russa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut