Moscou

Els observadors europeus veuen frau en les eleccions a Rússia

Les eleccions parlamentàries a Rússia, celebrades diumenge, han estat un frau i estan plenes d'irregularitats, si tenim en compte les informacions dels observadors internacionals, que s'afegeixen a les denúncies que n'ha fet la junta electoral i els partits petits. Concretament, els observadors internacionals de l'Organització per la Cooperació i la Seguretat d'Europa, l'OSCE, han denunciat que durant l'escrutini dels comicis s'han produït "moltes violacions" del procediment, sobretot a partir de la introducció massiva de vots a les urnes un cop tancats els col·legis electorals. L'OSCE també ha denunciat ingerències de l'Estat durant la votació que han fet que no es donessin les condicions necessàries per a unes eleccions justes.

RedaccióActualitzat
Els observadors europeus han conclòs que "la qualitat del procés electoral s'ha deteriorat considerablement" durant l'escrutini, després que han detectat abundants violacions i casos d'"aparent manipulació".

El document de l'OSCE i l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE), en les seves conclusions preliminars, parla d'uns comicis on "han destacat la ingerència de les autoritats" russes.

El 100% de Txetxènia vota a Putin

En aquest sentit, cal subratllar que, segons l'escrutini, el 100% del cens electoral a Txetxènia ha votat el partit de Putin. Segons un portaveu de la comissió electoral de la república nord-caucàsica, quasi tots els votants censats van acudir a votar a les eleccions parlamentàries i, a més, ho van fer pel partit Rússia Unida (RU), el partit liderat pel primer ministre rus, Vladímir Putin.

"El 99,48% dels votants
van donar el seu vot a Rússia Unida i, en total, van participar en els comicis el 99,51% dels electors censats", ha assegurat aquest portaveu, citat per l'agència Interfax.

Els espectaculars resultats del partit de Putin a Txetxènia s'estenen a totes les regions del districte federal del Caucas nord, segons fonts oficials. També la veïna Ingúixia i la conflictiva Daguestan han votat en massa pel partit de Putin, amb un 91% dels suports, sempre segons l'escrutini oficial. 

A més, el recompte ha donat la victòria per majoria absoluta a Rússia Unida, el partit de Vladímir Putin i Dmitri Medvédev, amb gairebé el 50% dels vots, tot i que la formació ha retrocedit 15 punts respecte a les passades eleccions.

La segona força política continuarà sent el Partit Comunista, i en tercer i quart lloc s'hi situen els socialdemòcrates i els liberals, respectivament.

Tot i la victòria, els resultats són un revés per a Putin, a només tres mesos de les eleccions presidencials, en què pretén recuperar la presidència de Rússia.
Anar al contingut