Rovira revela un apropament del PP a ERC per investir Feijóo i Ayuso ho nega rotundament

La secretària general d'Esquerra ha explicat que el diputat del PP Carlos Floriano es va posar en contacte amb la diputada d'ERC Teresa Jordà

RedaccióActualitzat

Nou capítol en la polèmica pels intents del PP de negociar el suport dels partits independentistes catalans a la investidura de Feijóo, els mesos posteriors a les últimes eleccions generals.

Si fa pocs dies Carles Puigdemont advertia que "se sabrà tot" i provocava un sorprenent gir de guió en el discurs dels populars, ara és ERC que afegeix més llenya al foc sobre fins on van arribar els de Feijóo en les converses per intentar aconseguir la presidència del govern espanyol.

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha revelat que també es van posar en contacte amb ells per intentar negociar, però ho van rebutjar. Ho ha explicat així en una entrevista a SER Catalunya:

"Ens va proposar que negociéssim, que parléssim, que ells volien conformar una majoria, i li vam respondre que nosaltres no parlem amb el PP."

Segons Rovira, l'encarregat de contactar amb Esquerra va ser el diputat del PP Carlos Floriano, que va trucar a la diputada i exconsellera Teresa Jordà per organitzar una trobada.

Unes negociacions per a la investidura de Feijóo que des del PP neguen rotundament; només admeten que Floriano va dir de manera informal a Jordà que haurien de deixar governar la llista més votada.

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha intentat treure ferro a l'assumpte desqualificant Rovira:

"Una pròfuga de la justícia que ara mateix està amagada en un altre país diu que un diputat en un passadís una tarda d'estiu li va dir... de veritat que estem per aquestes coses?"

Però les acusacions contra el PP s'acumulen: a més de la reunió que Junts ha confirmat que va mantenir amb representants del PP i de la conversa que ara ha revelat ERC, també el PNB va assegurar, ja fa uns mesos, que el PP els havia arribat a fer una oferta que "podria resultar sorprenent".

"És evident que el dia que s'escrigui tot el que està passant hi haurà sorpreses per a tothom", assegurava la presidenta de Junts, Laura Borràs, aquest dilluns al programa "Més324".

Tot plegat arriba en la recta final de la campanya de les eleccions gallegues en què el PP no té la majoria absoluta assegurada.

Conscients d'això, els ministres de Pedro Sánchez segueixen furgant la ferida amb declaracions com les de la ministra Pilar Alegría, que ha acusat Feijóo i el PP de recórrer a "mentides, opacitat i hipocresia".

En la mateixa línia, la líder dels Comuns, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dimarts que "Feijóo no té paraula, però tampoc té principis".

ARXIVAT A:
ERCPPMarta RoviraIsabel Díaz Ayuso
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut