Feijóo ha intensificat l'agenda en la campanya gallega, que fa perillar la majoria del PP (Beatriz Ciscar/Europa Press)

La reculada de Feijóo: "Han arribat a dir que estic d'acord amb les amnisties i els indults"

El govern espanyol suca pa en les contradiccions del PP en la setmana clau de la campanya de les eleccions gallegues

RedaccióActualitzat

Alberto Núñez Feijóo ha acusat aquest dilluns els seus rivals polítics de voler "enfangar" la campanya electoral gallega amb "atacs a la desesperada".

"Han arribat a dir que ara estic d'acord amb les amnisties i els indults", ha exclamat el líder del PP mentre instava els seguidors del partit a oblidar les "distraccions" i centrar-se a revalidar el Govern de la Xunta de Galícia.

D'aquesta manera, Feijóo intentava sortir al pas de la polèmica oberta aquest cap de setmana, després que s'hagi sabut que el PP estaria disposat a concedir un indult condicionat a Carles Puigdemont i que durant les negociacions per a una eventual investidura de Feijóo va estudiar durant 24 hores l'amnistia.


El govern espanyol hi suca pa

Les últimes hores, el govern de Pedro Sánchez ha sucat pa en una polèmica que arriba en plena campanya de les eleccions gallegues, en què, segons el CIS d'aquest dilluns, els populars podrien perdre la majoria absoluta i podria haver-hi una alternativa d'esquerres.

Per a la portaveu de l'executiu, Pilar Alegría, els populars ho han fet saber "per por que Junts expliqui la veritat" sobre el que van parlar. Ha recordat que Puigdemont, en una carta dirigida als eurodiputats el dia que la cambra va reclamar a Espanya una investigació sobre les "suposades connexions" amb Rússia, advertia que "tot se sabrà".

"Fa mesos que patim insults i calúmnies del PP per l'aposta que fa aquest govern des del primer moment pel retrobament i la convivència a Catalunya. I ara sabem que el Partit Popular vol aprovar els indults", ha subratllat Alegría.

En aquesta línia, la vicepresidenta espanyola i portaveu del PSOE, María Jesús Montero, ha insistit que "Feijóo mentia descaradament sobre els indults i ha treballat per a la desestabilització".

"Si ara aquesta línia de treball pot ser comuna, genial", ha afegit la presidenta del Congrés, Francina Armengol, que ha criticat que "quan un polític no pot mantenir la coherència, mirar la gent i dir-li tota l'estona la veritat, té un problema".

Es dona el cas que és un argument similar al que fa servir Vox. Santiago Abascal també ha acusat Feijóo d'haver "estafat" els espanyols: "A nosaltres no ens enganxen reunint-nos amb Junts, estudiant la llei d'amnistia o posant condicions a indults indefensables".
 

Ayuso: "Se n'està fent una de grossa" per afeblir el PP

Que la setmana ha arrencat convulsa per al PP ho demostra el fet que, aquest dilluns al matí, Feijóo ha evitat respondre preguntes sobre la polèmica i ha intentat posar el focus de la campanya en la mort de dos guàrdies civils envestits per una narcollanxa al port de Barbate, divendres.

Des d'allà, Feijóo ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui acusa de deixar sense els mitjans necessaris la Guàrdia Civil per lluitar contra el crim organitzat.

Ayuso ha participat en el minut de silenci per l

Ayuso ha participat en el minut de silenci a Madrid per l'assassinat dels agents

Qui ha sortit a defensar-la a primera hora en una entrevista televisiva ha estat la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, que ha assegurat en una entrevista a Telecinco que Feijóo no ha canviat mai de parer:

"Jo he sentit Feijóo dir exactament el mateix: no als indults, no a l'amnistia, sí a la defensa del poder judicial, sí a seguir investigant les possibles connexions de Putin amb l'independentisme català."

Segons ella, "se n'està fent una de grossa" per afeblir el PP, "teledirigida" des de La Moncloa:

"La diferència és que ara mateix no és un triler qui t'està fent el joc, sinó que són 22 ministres, més els delegats del govern, més Pumpido, més el fiscal de l'Estat dient 'on és la boleta?'. I quan poses les mans a les butxaques, no et queden ni les sabates, ni la cartera, ni el mòbil."


Borràs: "L'Estat profund s'està removent"

En una entrevista al "Més 324", Laura Borràs ha afirmat que "l'Estat profund s'està removent" davant el compromís d'amnistia adquirit pel president del govern, Pedro Sánchez, per ser investit.

"Si haguéssim investit el PP, això no estaria passant", ha defensat la presidenta de Junts. "El president és molt clar. Tot el que havíem de dir sobre aquesta qüestió ho diu ell en aquesta carta", ha dit Borràs, en referència al missatge de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Borràs ha criticat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "està fent tots els seus esforços per explicar, contraexplicar, reexplicar" la seva posició sobre un indult a Puigdemont i ha obert la porta que s'estigui contradient.

 

ARXIVAT A:
PPPSOEAlberto Núñez Feijóo
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut