Puigdemont nega la trama russa i diu que està pagant el preu de no haver investit Feijóo

En una carta als eurodiputats, l'expresident diu que, si Junts hagués fet president el líder del PP, s'haurien "estalviat" el debat sobre els vincles amb Rússia

Redacció/ACNActualitzat

Carles Puigdemont nega la trama russa i acusa el PP "d'arrossegar" el Parlament Europeu per interessos "partidistes", després que l'Eurocambra ha votat aquest dijous una resolució que demana a Espanya la investigació de les "suposades connexions" entre eurodiputats catalans i el Kremlin.

L'expresident de la Generalitat i ara eurodiputat de Junts ha enviat una carta a la resta de membres de la cambra assegurant que "no ha existit cap trama russa ni cap connivència amb el règim de Putin".

Puigdemont diu que està pagant el preu d'haver fet Pedro Sánchez president i atribueix el cas, com la investigació contra ell per terrorisme, a "la guerra bruta" de "la Policia patriòtica, els jutges patriòtics i la corrupció sistèmica del PP".

Així, creu que el cas té "força similituds amb la construcció de la teoria de la conspiració dels atemptats de l'11M":

"Es fabriquen conclusions a partir de fets que no tenen relació entre si. Es crea suficient versemblança perquè algú acabi comprant una mercaderia avariada."

En aquest sentit, Puigdemont creu que la "lleugeresa" amb què s'ha tractat aquesta carpeta és "espantosa" i només fa que beneficiar els objectius de Putin:

"La lleugeresa amb què s'ha tractat tot l'afer rus és espantosa. Em preocupa profundament, perquè no veig una manera més eficaç per arribar als objectius de Putin de dividir i debilitar la UE que posar la credibilitat de les institucions europees al servei d'estratègies de destrucció d'adversaris polítics fent servir mètodes impropis d'una democràcia."


Un avís de futur: "Tot se sabrà"

Així mateix, lamenta que "en aquesta estratègia s'ha arrossegat també un Parlament Europeu convertit cada dia més en una caixa de ressonància de les estratègies partidistes de les delegacions nacionals, en lloc de vetllar per la democràcia".

"El PP espanyol ha aconseguit imposar els seus estàndards a la majoria conservadora europea i és una notícia funesta per al futur de la UE", considera.

Finalment, la carta acaba amb una insinuació sobre les converses després de les eleccions espanyoles del juliol. "Tot se sabrà", assegura:

"Si el meu partit hagués permès la investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, o hagués impedit la de Pedro Sánchez, tots aquests espectacles s'haurien estalviat. I d'això també en parlarem quan toqui. Com en la "trama russa", tot se sabrà."

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut