Sílvia Orriols, d'Aliança Catalana, era investida alcaldessa dissabte després de fracassar l'intent d'un cordó sanitari
L'església de Ripoll
Ripoll

Preocupació i expectació: Ripoll, després de la investidura d'Orriols com a alcaldessa

Una de les promeses d'Orriols, el tancament de la mesquita, topa amb la legalitat

RedaccióActualitzat

Dissabte, Sílvia Orriols, d'Aliança Catalana, va ser nomenada alcaldessa de Ripoll. A la població hi ha preocupació i expectació per com serà la convivència un cop el nou consistori comenci a governar. 

Una de les prioritats del programa d'Aliança Catalana era començar a treballar per tancar la mesquita. La comunitat musulmana ripollenca diu que no vol precipitar-se a fer declaracions públiques. Qui sí que ha manifestat el seu disgust és la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya. El seu president, Mohamed El Ghaidouni, diu que no es pot acceptar que una alcaldessa exclogui "integrar aquesta comunitat". Carles Armengol, director general d'Afers Religiosos, considera que tancar una mesquita no és una potestat arbitrària: "Hi ha una llei de centres de culte que regula les condicions que han de tenir aquests centres."

Els qui no han esperat a veure com governa Sílvia Orriols és la comissió de festes del poble, que ha decidit plegar en bloc. Diuen que no volen col·laborar amb un equip de govern d'extrema dreta que discriminarà diferents col·lectius: "La Comissió de festes es forma per muntar jornades festives de caràcter inclusiu, on tothom tingui el seu espai i pugui gaudir. No ens sentim amb la motivació com per col·laborar amb aquest ajuntament".

Un equip de TV3 ha parlat aquest diumenge amb diferents veïns de Ripoll per saber què en pensen:

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut