Barcelona

Rigola torna a aixecar el teló del Teatre Lliure de Gràcia amb "Gata sobre teulada de zinc"

El Teatre Lliure de Gràcia ha tornat a obrir set anys després del seu tancament, i ho ha fet amb una "Gata sobre teulada de zinc calenta" dirigida per Àlex Rigola. Han calgut tres anys d'obres i una inversió de 3,5 milions d'euros per adaptar l'antic edifici a les necessitats i normativa actual. L'emoció, el record i els aplaudiments han acompanyat l'estrena.

Actualitzat
La sala del nou Lliure, de capacitat mitjana i que es va haver de tancar per motius de seguretat, substitueix l'Espai Lliure del recinte de Montjuïc, que es convertirà en una sala d'assaig.

El nou Lliure de Gràcia respecta la fesomia de l'antiga Cooperativa de la Lleialtat de Gràcia, però l'espai escènic se l'ha dotat de les últimes tecnologies i de grades mòbils per convertir-la en una sala polivalent. El protagonisme d'aquesta reforma, projectada per l'arquitecte Francesc Guardiola, se l'ha endut la famosa escala del teatre, reinterpretada per l'artista plàstic Frederic Amat.

Amat ha dissenyat "Pluja de sang", centenars de gotes de ceràmica vermella que omplen l'escala, com una metàfora de les emocions que s'hi podran viure.

"La gata" de Rigola


Pel que fa al clàssic de Tennessee Williams triat per tornar a aixecar el teló del Lliure de Gràcia, Rigola ha explicat que la seva versió manté "l'esperit" de l'original, que parla, més enllà de l'homosexualitat, segons el director, de "la dificultat de parlar amb les persones que més estimes".

Rigola ha reduït l'espectacle, en el qual participen nomé sis actors, i ha explicat que el temps de l'obra és "ambigu", ja que tant poden ser els cinquanta com l'actualitat.

"Gata sobre la teulada de zinc calenta" serà al nou Lliure fins al 12 de desembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut