Richard Gere porta aigua i menjar als 121 migrants de l'Open Arms que esperen port
L'actor Richard Gere a l'Open Arms (@openarms_fund)

Richard Gere porta aigua i menjar als 121 migrants de l'Open Arms que esperen port

L'actor de Hollywood ha arribat amb un iot amb el missatge "No esteu sols" quan fa una setmana que l'embarcació espera per poder desembarcar en un port segur

RedaccióActualitzat

L'actor Richard Gere visita l'Open Arms a les aigües internacionals properes a Lampedusa on fa una setmana que 121 persones rescatades del mar esperen poder desembarcar en un port segur de la Unió Europea.

L'ONG ha fet públiques unes imatges on es veu l'actor carregant menjar. Gere ha arribat amb un iot on es podia veure una pancarta que deia "No esteu sols"

 

 

També s'ha vist l'actor xerrant amb un dels migrants rescatats sobre els seus respectius fills.

 

En un vídeo des de l'interior del vaixell el conegut actor ha demanat el suport per a la tasca de l'Open Arms i per als 121 migrants procedents de l'Àfrica rescatats al Mediterrani central:

" Hem arribat a l'Open Arms des de Lampedusa i hem portat tanta aigua i menjar com ha estat possible per a totes les persones que hi ha al vaixell. Crec que hi ha unes 121 persones rescatades i amb la tripulació són uns 150. Aquestes persones que hi ha al vaixell estan bé gràcies a les donacions a Open Arms per la seva tasca. El més important per a aquesta gent és poder arribar a un port segur, poder baixar del vaixell, arribar a terra i començar una nova vida. Sisplau, doneu suport a l'Open Arms i ajudeu aquestes persones que són els nostres germans i germanes"

Richard Gere a bord de l'Open Arms ( EFE)

Richard Gere ha volgut donar suport així a les 121 persones que esperen poder desembarcar.

 

El ministre italià d'ultradreta, Matteo Salvini, manté els ports italians tancats a les ONGs a qui acusa d'afavorir la immagració irregular i ha reiterat que no deixarà entrar l'Open Arms en aigües italianes i ha assegurat que les 121 persones que hi ha a bord de l'embarcació "són responsabilitat directe de Madrid".

Des d'Europa ja hi ha veus que demanen una intervenció humanitària immediata, com ara la del president del Parlament Europeu, David Sassoli, que ahir va enviar una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. 
 

Una setmana esperant port

El vaixell de l'Open Arms va rescatar 124 persones en dos naufragis fa una setmana. El primer rescat va ser el dia 1 d'agost on van salvar 55 persones, entre elles dos bessons i una dona embarassada just quan l'embarcació on viatjaven estava a punt de naufragar. El segon rescat va ser la mateixa nit on van acollir 69 persones, entre elles dos nens i dues dones embarassades.

Dues de les dones embarassades, en avançat estat de gestació, van ser evacuades el dia 3 d'agost per la Guàrdia Costanera italiana.

El periodista Jordi Évole i l'actor Hugo Silva han mostrat el seu suport a l'Open Arms en missatges a través de la xarxa, on han criticat que cap país de la Unió Europa els aculli.

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut