Barcelona

Ribó reafirma que "Catalunya té un problema real de malnutrició"

Ribó ha intervingut davant la Diputació Permanent del Parlament, on s'ha reafirmat en el seu informe sobre la malnutrició infantil i ha demanat als polítics que "elaborin solucions" a la malnutrició infantil, un fenomen aguditzat per la crisi econòmica i que el Síndic ha esmentat en diversos informes en els últims sis anys, ha indicat.

RedaccióActualitzat
El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, no només s'ha reafirmat aquest dijous en el seu informe sobre la malnutrició infantil, sinó que ha reclamat als parlamentaris catalans que reformulin, "amb serenitat", les polítiques públiques per combatre aquesta problemàtica, que "és el que espera la gent".

Ribó ha intervingut, a petició de CiU i ERC, davant de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya, on ha demanat als representants polítics que "elaborin solucions" a la malnutrició infantil, un fenomen aguditzat per la crisi econòmica i que el síndic ha esmentat en diversos informes en els últims sis anys, ha indicat.

El síndic ha assenyalat que el seu informe parla d'aquells casos de malnutrició causats "per defecte, no per excés i bàsicament per raons econòmiques". "L'informe no vol demostrar que hi ha un problema de malnutrició, això ja està demostrat."

L'informe sobre la Malnutrició Infantil a Catalunya del síndic de greuges, presentat a principi d'aquest mes d'agost i, segons el qual, uns 50.000 nens tenen privacions alimentàries, ha provocat reaccions diverses i fins i tot el rebuig del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, que ha assegurat que "els nens de Catalunya no passen gana".

Ribó ha recordat que el seu informe es basa en dades oficials de l'Institut d'Estadística de Catalunya, de la mateixa Conselleria de Salut i de les entitats socials, "que estan en la trinxera" i que viuen aquesta problemàtica diàriament.

Ha indicat també que l'Institut Català de Salut comptabilitzava al juny de 2013 un total de 751 menors de 16 anys a Catalunya que patien desnutrició, uns casos que són "suficients" perquè el síndic hagi optat per entrar "a fons" en aquest tema.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut