Retrets a Sánchez per forçar eleccions: "fracàs", "error històric" i "irresponsablilitat"

Judith CasaprimaActualitzat

Pablo Iglesias, líder d'Unides Podem, ha retret a Pedro Sánchez de cometre un "error històric", per forçar noves eleccions. Sánchez en la seva reunió amb el rei Felip VI ha comunicat que no té el suport necessari per defensar una investidura. Iglesias acusa el president en funcions d'estar "obsessionat per acaparar un poder absolut".

Iglesias diu que Sánchez no ha volgut complir el mandat de formar govern i que "l'arrogància i el menyspreu a les regles bàsiques de la democràcia parlamentària" li ho han impedit.

Pablo Iglesias després de la reunió amb el rei Felip VI

Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha reaccionat a través de Twitter, i culpant Sánchez de "treure el seu partit del constitucionalisme".

Pablo Casado ha qualificat l'intent d'investidura de Pedro Sánchez de "gran fracàs" i de ser "l'únic responsable" d'anar a eleccions.



Als passadissos del Congrés han reaccionat a la decisió diversos portaveus.

 

Gabriel Rufián d'ERC, als passadissos del Congrés

Gabriel Rufián, d'ERC ha qualificat a Pedro Sánchez de ser un incompetent o un irresponsable,  al passadissos del Congrés igual que en un tuit que ha fet poc després.

"Pedro Sánchez ha dit que ho ha intentat per tots els mitjans. Si diu la veritat és un incompetent i si menteix és un irresponsable."

 


Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés

 

 

Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, també ha qualifica Sánchez d'irresponsable i de voler "corregir el vot dels espanyols"

"Sánchez és el responsable o l'irresponsable que hi hagi noves eleccions. La seva manera de parlar de díàleg és fer tot el possible per no dialogar. I finalment li ha passat el mateix que ell havia dit de Rajoy. No ha estat capaç de llegir els resultats, de teixir els consensos i vol gestionar uns resultats electorals com si fossin una majoria absoluta que no té i vol corregir el vots dels espanyols."

 

 

Inés Arrimadas, portaveu de Ciutadans al Congrés

Inés Arrimades, portaveu de Ciutadans al Congrés, als passadissos de l'hemicicle ha acusat Sánchez d'utilitzar "artimànyes i la maquinària de propaganda del govern" per anar a eleccions.

"Tota Espanya ha vist que Sánchez vol eleccions, que Sánchez ha elegit socis, que Sánchez prefereix defensar els polítics que han fet un cop d'estat en comptes de defensar la butxaca dels autònoms i la classe mitjana i treballadora d'aquest país. I si anem a eleccions és perquè Sánchez està utilitzant totes les artimanyes i totes les institucions del govern per anar a aleccions amb una maquinària de propaganda que no té ningú més."

 

Des de Barcelona, l'alcaldessa, Ada Colau, també responsabilitza Pedro sánchez dels desprestigui de les institucions.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NPablo IglesiasUnides PodemPedro SánchezAda ColauPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut