El PSOE assumeix que hi haurà noves eleccions el 10 de novembre
La trobada entre Pedro Sánchez i Felip VI (EFE)
Madrid

La falta d'acord entre partits aboca Espanya a noves eleccions

Pedro Sánchez no té els suports necessaris i compareixerà aquesta nit des de La Moncloa, després de la ronda de contactes de Felip VI amb Cs, el PP i el PSOE

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI no proposa cap candidat a la investidura després de la ronda de contactes que ha mantingut amb els diferents partits polítics. Pedro Sánchez no ha aconseguit sumar els suports necessaris. Això aboca Espanya a unes noves eleccions que se celebrarien el pròxim 10 de novembre.


Pedro Sánchez compareixerà aquesta nit des de La Moncloa.

Casado: "volia eleccions des del 28A"

Pablo Casado ha assegurat en la seva compareixença després de la reunió amb Felip VI que "hem arribat al punt que Pedro Sánchez desitjava des del 28A. La Moncloa volia eleccions. Espero que no li surti gratis". El líder del PP ha afirmat que Pedro Sánchez no ha intentat arribar a pactes en cap moment.  

Per això, ha dit, el PP no ha variat la seva posició. "Si no canvia molt el panorama, la investidura de Pedro Sánchez es la història d'un gran fracàs", ha afirmat. "Ara ja no és moment per intentar el que no s'ha fet en cinc mesos", ha explicat. Casado s'ha lamentat que ha format part d'una escenificació per anar a uns segons comicis i ha estat taxatiu. "Si finalment hi ha eleccions, només hi ha un responsable: Pedro Sánchez".
 

Rivera: "encara som a temps"

Durant la seva compareixença després de la reunió amb el rei, Albert Rivera ha explicat que li ha traslladat al monarca que "encara estem a temps, però necessitem que Sánchez rectifiqui per posar aquest país en marxa". També ha afegit que "si Sánchez ens truca per treballar, estem disponibles 24 hores al dia per desbloquejar la situació."

La salutació entre Albert Rivera i Felip VI (EFE)
 

Rivera ha carregat contra Pedro Sánchez i ha assegurat que l'actual president del govern espanyol en funcions ha de dir a Felip VI si opta per la coalició amb Unides Podem o per un pacte d'Estat amb PP i Cs. L'alternativa, ha dit, són les eleccions.

En aquest sentit, Rivera ha afirmat que, si Sánchez no es mou, "Espanya tindrà poblemes". "Em nego a accceptar que visc en un país anòmal en què cal votar dues vegades perquè els polítics no són capaços d'arribar a acords", ha sentenciat.

Rivera ha tornat a recordar les tres condicions que Ciutadans li ha demanat per abstenir-se i facilitar la investidura de Sánchez.
 

Pablo Casado també s'ha reunit amb Felip VI (EFE)
 

Després d'aquestes converses el rei decidirà si proposa un candidat a ser investit president del govern espanyol. La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ja s'ha desplaçat cap al Palau de la Zarzuela per reunir-se amb Felip VI i conèixer la seva decisió..
 

Sánchez, per ara sense suports

En un últim intent per arribar a acords, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha trucat aquest dimarts a Pablo Iglesias, Pablo Casado i Albert Rivera per demanar-los per la seva posició final de cara a una investidura.

Des d'Unides Podem han reiterat que s'abstindran si no hi ha un govern de coalició. Ciutadans ha dit que la posició del PSOE és una presa de pèl, i el PP ha rebutjat l'abstenció "tècnica" que li ha demanat Pedro Sánchez.
 

ARXIVAT A:
InvestiduraAlbert RiveraFelip VI
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut