Barcelona

Restablert el servei elèctric a la Vall d'en Bas després que centenars d'abonats han passat més de 30 hores sense llum

Els operaris de Fecsa Endesa han aconseguit reparar després de trenta hores l'avaria que havia deixat sense llum un miler d'abonats a la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, i poblacions properes d'Osona, com Cantonigròs i Rupit. Encara hi ha, però, masies i cases aïllades on persisteixen els problemes i que han quedat aïllades per culpa de la neu. L'amenaça del temporal de vent, pluja i neu que fa dos dies que afecta Catalunya encara no s'ha esvaït malgrat que aquest diumenge ha donat un respir i ha perdut intensitat. Interior demana que s'extremi la precaució perquè el temps pot empitjorar, sobretot a l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès.

Actualitzat
A Falgars d'en Bas una cinquantena persones han quedat atrapades en una casa de colònies. Hi ha un gruix de mig metre de neu i una excavadora ha estat netejant el camí però s'ha quedat a tres quilòmetres. Els bombers hi han arribat per comprovar que podien aguantar fins aquest dilluns. S'espera evacuar-les en el transcurs del dia.

També hi ha altres nuclis i cases rurals aïllades a les comarques de l'interior. Els alcaldes d'aquests municipis estan en contacte amb Protecció Civil per si calgués fer una actuació d'emergència mentre es treballa per obrir al trànsit els camins i carreteres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut