Reobren la meitat de llibreries amb cita prèvia i sense poder tocar els llibres

Obren per lliurar comandes fetes online pels clients i amb mesures de distància social i higièniques

Actualitzat

Les llibreries són un dels comerços que poden obrir, des d'aquest dilluns, amb cita prèvia. A la Geli, de Girona, ja s'han preparat amb un petit taulell a la porta, marcaretes, guants, gel desinfectant i llibres per entregar.

En Pere Rodeja agraeix el clients la seva fidelitat.

"Si no fos pel públic, gairebé ja no hi seríem."

És l'agraïment a uns lectors que en molts casos han optat per comprar per avançat durant les setmanes del confinament. Només a la campanya de Llibreries Obertes s'han venut més de 50.000 exemplars.

Un client ensenya la comanda online a la porta de la llibreria La Carbonera (ACN/Mar Vila)
Un client ensenya la comanda online a la porta de la llibreria La Carbonera (ACN/Mar Vila)

Ara és el moment de recollir una comanda que ha donat un mínim de respir als greus problemes de liquiditat que va suposar el tancament sobtat del negoci.
 

Maria Carme Ferrer, de la llibreria Troa Empúries i presidenta del Gremi Llibreters, constata, però, que el servei que donen ha canviat.

"El client no pot venir a remenar, sinó que ve a buscar l'encàrrec. I, si vol alguna altra cosa, li hem de donar nosaltres perquè no pot tocar."

El gremi calcula que almenys la meitat de les llibreries catalanes han obert. Moltes altres ho aniran fent durant la setmana i la gran majoria es prepara per a la setmana que ve, quan els clients podran entrar a l'establiment per ser atesos per un venedor cadascun.
 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus LiteraturaComerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut