Urdangarin pot demanar permís per sortir de la presó a partir d'aquest dijous
Iñaki Urdangarin sortint de l'Audiència de Palma, el juny del 2018 (Reuters)

Rebutjat el tercer grau a Iñaki Urdangarin, condemnat pel cas Nóos

El Ministeri de l'Interior, a través d'Institucions Penitenciàries, no ha validat la petició de la junta de tractament de la presó d'Àvila on compleix una pena de 5 anys i 10 mesos

Institucions Penitenciàries ha rebutjat concedir el tercer grau o règim obert a Iñaki Urdangarin, condemnat pel cas Nóos a 5 anys i 10 mesos de presó, que compleix a Àvila. La junta de tractament del centre penitenciari de Brieva ho va proposar, però el Ministeri de l'Interior l'ha denegat.

El cunyat del rei Felip VI continuarà amb el segon grau amb l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Urdangarin pot sortir tres vegades per setmana a fer tasques de voluntariat a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón. Al setembre de l'any passat, va començar com a voluntari en aquest centre de persones amb discapacitat. L'activitat es va suspendre amb l'estat d'alarma i s'ha reprès al juliol.

També podrà passar fora de presó un cap de setmana al mes. A l'abril, l'Audiència de Palma va revocar un acte del jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid i va deixar sense efecte l'autorització per sortir dos caps de setmana al mes.

 

Urdangarin passejant amb la infanta Cristina per Vitòria al desembre (EFE/David Aguilar) (David Aguilar/EFE)

 

Al Nadal va tenir el seu primer permís de 4 dies.

Urdangarin va entrar a la presó de Brieva el 18 de juny del 2018 per complir condemna per delictes de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències.​

ARXIVAT A:
UrdangarinNóos
Anar al contingut