Urdangarin passejant amb la infanta Cristina per Vitòria al desembre (EFE/David Aguilar)

Iñaki Urdangarin ja no podrà sortir de la presó els caps de setmana

L'Audiència de Palma ha anul·lat els permisos que li permetien sortir dos caps de setmana al mes

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Palma ha retirat a Iñaki Urdangarin els permisos per dormir fora de la presó de Brieva, a Àvila, dos caps de setmana al mes. Un jutjat de Valladolid li va concedir els permisos pel fet que estava aïllat en una presó de dones, però la Fiscalia ho va portar al tribunal que el va jutjar pel cas Nóos.

La resposta de l'Audiència de Palma, que ha admès el recurs de la Fiscalia, és que donar-li aquest permís seria donar "carta blanca" a la resta de presos perquè triïn presons de dones i tenir condemnes més flexibles.

El jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid va aplicar l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, que també s'ha aplicat als presos independentistes, que podien sortir amb permisos fins l'estat d'alarma.

 

Urdangarin va passar el Nadal a Vitòria amb la família, en el seu primer permís de quatre dies. Ara seguirà sortint a fer voluntariat entre setmana, una tasca que va començar al setembre passat.

Iñaki Urdangarin compleix una pena de cinc anys i deu mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l'administració, dos delictes fiscals i de tràfic d'influències en el cas Nóos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Casa Reial espanyola
Anar al contingut