Urdangarin surt per primer cop de la presó per fer voluntariat amb discapacitats

Ha arribat al centre somrient i ha saludat breument la premsa abans d'entrar-hi

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin ha sortit per primera vegada, aquest matí, de la presó per anar a fer tasques de voluntariat prop de Madrid. Vuit hores després, a les cinc de la tarda, ja tornava a ser al centre penitenciari de Brieva, a Àvila.

Urdangarin ha fet tasques a les "unitats de mobilitat", encarregades de "psicomotricitat i fisioteràpia" d'un centre on tenen cura de persones amb discapacitat. Urdangarin es desplaça 100 km d'anada i 100 de tornada des de la presó, sense custòdia policial, com és habitual en aquest tipus de permisos.

Al matí, ha arribat al centre somrient i ha saludat breument la premsa abans d'entrar-hi.

 

 

El director de l'Hogar Don Orione, Paco Sánchez, ha explicat als mitjans que l'exduc de Palma rep el mateix tracte que la resta de voluntaris que té el centre i ha negat que la casa reial tingui cap vinculació amb la tria del centre. També ha aprofitat per desmentir rumors, com per exemple que tinguin un garatge subterrani secret, i ha admès que hi ha certs nervis.

Segons Sánchez alguns residents del centre l'han anomenat "el guapet alt". Abans de començar amb les seves tasques ha tingut una hora de paperassa amb el director i ha rebut el kit de voluntari, com una identificació i una samarreta blanca amb el lema "Atreveix-te. Fes extraordinari, l'ordinari", un missatge del papa Francesc.

 

Dos dies a la setmana

El jutjat de vigilància penitenciària de Castella i Lleó li ha donat permís per sortir dos dies a la setmana, durant vuit hores.

El marit de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI és a la presó de Brieva, a Àvila, des del juny del 2018, complint la condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos. Des de llavors, ha estat en un mòdul en el qual no té contacte amb els altres reclusos.

La notícia del permís es va saber aquest dimarts. Es fonamenta en l'aplicació de l'article 117 del Règim Penitenciari –sobre "mesures regimentals per executar programes especialitzats per a penats classificats en segon grau", com és el cas d'Urdangarin–, però no ha agradat a tothom.

 

El jutge Castro posa en qüestió el permís

La Fiscalia s'hi havia oposat i el jutge instructor del cas que l'ha portat a la presó, ara jubilat, també s'ha manifestat en contra de la mesura. Posa en dubte el permís que se li ha concedit per sortir dos dies a la setmana.

Entre d'altres, desmunta l'argument que el cunyat del rei necessita evitar l'aïllament, perquè recorda que la presó de dones on compleix la pena l'ha triada ell. Així s'ha expressat José Castro:

"No va la va triar per la gastronomia. La va triar perquè li convenia, i durant tot el temps que fa que hi està, no s'ha queixat de la seva salut mental per l'aïllament."

El jutge també ha dit:

"Alguna cosa em diu que, si surt de la presó, buscarà la manera de guanyar-se la vida amb un procediment que ja li resulti familiar."

ARXIVAT A:
UrdangarinNóos
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut