El president de la Generalitat, Artur Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas
Barcelona

Reaccions de solidaritat i condol amb els murcians pel fatídic terratrèmol a Llorca

Immediatament després que s'ha conegut la notícia del terratrèmol a Llorca han començat a repetir-se les mostres de suport i de solidaritat amb els ciutadans de Múrcia. El president de la Generalitat, Artur mas, ha expressat en nom de tot el govern català el seu condol per les víctimes mortals. El mateix han fet el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra de Defensa, Carme Chacón. Els ajuntaments de Barcelona i Lleida s'han posat a disposició de Llorca per al que calgui.

Actualitzat
El president de la Generalitat s'ha posat en contacte amb el president del govern murcià, Ramón Luis Valcárcel, per conèixer els detalls dels fets. Artur Mas li ha expressat l'afecte de tot el poble català i li ha ofert la màxima col·laboració per ajudar en el que calgui.

Una vintena d'efectius dels Bombers de la Generalitat han sortit aquest dimecres a la nit amb destinació al nucli urbà de Llorca per donar suport al dispositiu d'emergències desplegat a la localitat. El comboi d'ajuda està format per cinc vehicles, un camió de la Unitat de Suport Logístic i vint bombers, entre els quals hi ha cinc efectius del Grup d'Actuacions Especials i un metge del Grup d'Emergències Mèdiques.

D'altra banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha traslladat el condol als familiars de les víctimes i ha expressat "la solidaritat de la ciutat de Barcelona" amb Llorca. Hereu també ha donat instruccions perquè deu bombers municipals i quatre vehicles es traslladin cap a la població murciana per col·laborar en les tasques d'emergència.

El president del govern espanyol, José Luis rodríguez Zapatero, ha fet arribar el seu condol al president de Múrcia i a l'alcalde Llorca per les víctimes mortals del terratrèmol, els ferits i tots els ciutadans que d'alguna manera han resultat afectats.

Per la seva part, la ministra de Defensa, Carme Chacón, ha explicat que s'ha activat de forma urgent la Unitat Militar d'Emergències. Chacón, i també el titular d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, viatjaran aquest dijous a Llorca per comprovar els danys sobre el terreny.

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha conegut la notícia a Oviedo, on participava en un míting. Rajoy ha enviat "una abraçada" a les víctimes i ha demanat un minut de silenci a tots els participants a l'acte polític.

En un comunicat, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha manifestat la seva solidaritat amb els afectats. "Madrid i els seus ciutadans volem expressar el nostre més sincer sentiment de dolor i proximitat amb tots els murcians".

La secretària general del PP i candidata a la presidència de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha volgut unir-se al dolor de les famílies que han perdut alguna persona en el terratrèmol i ha desitjat una ràpida recuperació als ferits. De Cospedal ha qualificat el sisme com el succés més greu d'aquest tipus en els últims 50 anys a Espanya".
Anar al contingut