Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels de l'R2 de Rodalies
Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels de l'R2 de Rodalies (ACN/Àlex Recolons)

Raquel Sánchez diu que l'R2 Sud de Rodalies estarà normalitzada el 21 de maig

La ministra de Transports acusa ERC de fer "electoralisme"

Redacció/ACNActualitzat

Ja hi ha data per a la normalització del servei de l'R2 Sud. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat en una entrevista que la incidència a Gavà, que es remunta al dia 2 de maig i que provoca moltes molèsties als usuaris des de llavors, estarà resolta "com a molt tard" el diumenge 21 de maig.

"Assumeixo el compromís que a finals de la setmana que ve, diumenge, tornarem a restablir el servei", ha dit a la SER, i ha afegit que a partir del dilluns següent "reforçarem el servei perquè a hores punta del dia hi hagi quatre trens a l'hora, fet que ajudarà a tenir la màxima recuperació possible".


"Més que un llamp és l'acumulació d'una tempesta elèctrica"

Pel que fa a la causa de l'avaria, ha afirmat que encara s'està elaborant l'informe, però que "quan estigui disponible, el traslladarem a la Generalitat". "Ens estem movent encara en terreny de les hipòtesis, i quan tinguem els resultats donarem la informació a la Generalitat com sempre", ha dit.

Ha apuntat que, malgrat que Renfe va parlar de la caiguda d'un llamp, "més que un llamp és l'acumulació d'una tempesta elèctrica". "No vol dir que caigui un llamp a la catenària, sinó que hi han caigut llamps a les últimes hores i hi pot haver una acumulació de tensió elèctrica".

En tot cas, ha apuntat que moltes proves es van destruir en l'incendi posterior a la caiguda de la catenària, però "no sembla que el problema sigui el dèficit de la infraestructura", perquè hi havia hagut "manteniment".

La ministra de Transports, Raquel Sánchez i el president del Govern, Pere Aragonès en una visita institucional a la nova seu de Vueling a Viladecans
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el president del Govern, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu

Les reprovacions, "electoralisme"

Sánchez també ha assegurat que les reprovacions del Congrés i del Senat contra ella responen únicament a "l'electoralisme" d'ERC, a qui ha acusat de pactar amb el PP, el responsable "d'una dècada de desinversió" a Rodalies, per fer prosperar les mocions. Els republicans, ha dit, estan "molt nerviosos" perquè no tenen "projecte ni programa" i perquè no saben explicar "el caos a les oposicions" de la Generalitat.

La ministra també ha qualificat de "curiós" que l'Agència Catalana de Consum faci una inspecció a Renfe "quan el titular del servei és la mateixa Generalitat i, per tant, és la Generalitat qui ha de garantir un servei adequat per als ciutadans". Sánchez ha assegurat que facilitaran tota la informació, però ha afegit que l'expedient "és un argument més per distreure l'atenció".

 

ARXIVAT A:
Transport públicRodalies
Anar al contingut