Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Santiago de Compostel·la

Rajoy: "L'únic comunicat que interessa és el de la dissolució d'ETA"

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha assenyalat, després del comunicat d'alto el foc d'ETA, que la posició del PP no ha canviat i que l'únic comunicat que interessa és el de la seva dissolució, alhora que ha reiterat que el govern tindrà el seu suport si manté la política antiterrorista. El dirigent popular ha fet aquesta afirmació a Santiago de Compostel·la, ciutat escollida pel PP per celebrar el primer comitè executiu a la tornada de les vacances d'estiu i després oferir, a la catedral, la tradicional ofrena a l'apòstol.

Actualitzat
"Ja tenim -ha dit Mariano Rajoy- prou experiències a Espanya per fer cas" de més comunicats d'ETA, ha dit el dirigent popular, que ha reiterat que el vídeo de la banda terrorista "no té cap valor i no canvia res". Rajoy ha recomanat "seguir amb la mateixa política antiterrorista: no es negocia amb els terroristes, es dóna suport a les forces de seguretat de l'Estat, es treballa amb plena col·laboració internacional i s'impedeix que ETA o qualsevol dels seus franquícies es pugui presentar a les eleccions".

En la seva compareixença informativa, en la qual només ha admès tres preguntes, Mariano Rajoy hi ha insistit: "L'únic comunicat d'ETA que esperem en aquest moment és: ETA es dissol, el terrorisme s'ha acabat". Mentre no es produeixi aquest supòsit, la política antiterrorista no ha de ser modificada i ha de continuar sent "una prioritat" bàsica del govern.

Preguntat per les paraules de l'eurodiputat del PP i exministre de l'Interior Jaime Mayor Oreja, per a qui el comunicat d'ETA "confirma l'existència d'un procés de negociació" entre la banda i el govern, Rajoy ha destacat la trajectòria de l'exdirigent popular, si bé ha insistit que la posició popular és la que ell ha exposat.

Rajoy ha destacat que Mayor Oreja és una persona que coneix "profundament" la lluita contra el terrorisme, ha estat un ministre "de primera categoria" i té una llarga trajectòria política al País Basc, de manera que les seves opinions "són sempre tingudes en compte, però l'opinió del PP és la que acabo d'expressar jo, sense entrar en altres matisos".
Anar al contingut