Madrid

Rajoy i Puigdemont pacten una reunió dels dos vicepresidents en els propers dies

El president de la Generalitat anuncia que Junqueras i Sáenz de Santamaría es reuniran "per fer el seguiment d'aquelles mesures en les quals pot haver-hi un marge d'acord", bàsicament referents al dèficit

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que ha acordat amb Mariano Rajoy, "la setmana que ve o en els propers dies", els vicepresidents dels dos executius es reuniran "per fer el seguiment d'aquelles mesures en les quals pot haver-hi un marge d'acord". El president de la Generalitat ha explicat que el contingut d'aquesta reunió serà al marge del procés sobiranista i que, majoritàriament, el diàleg entre Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaría serà sobre mesures que "tenen a veure amb el dèficit".

Després d'haver-se reunit durant dues hores i 20 minuts amb el president del govern espanyol en funcions, Puigdemont ha comparegut davant dels mitjans de comunicació al centre cultural Blanquera. El president de la Generalitat ha destacat que la trobada s'ha produït en un "clima de cordialitat formal i normalitat institucional", però que "ha servit per evidenciar algunes profundes discrepàncies". Puigdemont també ha fet referència a l'anunci d'aquest mateix dimecres d'ampliar el marge de dèficit a les autonomies, ha considerat que aquest augment s'ha fet "de manera molt insuficient i molt injusta".

 

"Nosaltres anirem fent"

Puigdemont ha constatat que no ha vist "una vocació d'entesa" en Rajoy de cara a una hipotètica celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya. També ha manifestat la seva "absoluta disponibilitat a asseure'ns i parlar-ne", tot i que creu que no hi ha "cap tipus de marge" de cara a un acord en aquest sentit.

En tot cas, a l'espera d'un acord sobre el referèndum, del qual ha dit que no s'aixecaran "mai de la taula de la negociació encara que hi siguem nosaltres sols", Puigdemont ha traslladat a Rajoy que mentrestant continuarà endavant amb el full de ruta:

"Mentre algú es pensa si ha de donar o no resposta a la qüestió catalana, nosaltres anirem fent"

Puigdemont s'ha referit al document de 46 punts que ha entregat a Rajoy en la reunió. El president de la Generalitat ha admès que no hi ha hagut acord en el "mandat democràtic" sobre el futur de Catalunya i ha considerat "una decisió unilateral del govern espanyol" la resposta a la demanda de posar fi al que ha batejat com "judicialització de la política". Tanmateix, ha deixat la porta oberta a teixir acords en la resta de punts:

"Dels 44 restants hi ha molta teca per anar fent"

Rajoy: "Sense llei no hi ha democràcia"

Per la seva banda, el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha reiterat la seva negativa frontal al dret a decidir de Catalunya. Rajoy ha insistit que "sense llei no hi ha democràcia" i ha reiterat que no permetrà cap consulta.

"Catalunya és Espanya i la immensa majoria d'espanyols ho sentim com a tal"

Tot i mostrar-se disposat al diàleg i a la col·laboració amb el govern català, Rajoy ha reiterat que hi ha qüestions en les quals no és possible l'acord, com en el procés sobiranista.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut