Mariano Rajoy, durant la roda de premsa a Brussel·les
Rajoy ha valorat positivament els resultats de la cimera europea
Brussel·les

Rajoy es mostra preocupat i en desacord davant del pacte entre CiU i ERC

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat la seva preocupació pel contingut del pacte entre CiU i ERC, a l'espera de saber-ne més detalls, i s'ha mostrat en desacord amb la informació que ha conegut fins ara a través dels mitjans de comunicació.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat la seva preocupació pel contingut del pacte entre CiU i ERC, a l'espera de saber-ne més detalls, i s'ha mostrat en desacord amb la informació que ha conegut fins ara a través dels mitjans de comunicació.

Rajoy s'ha referit a les negociacions entre CiU i ERC per a la investidura d'Artur Mas a la roda de premsa que ha ofert a Brussel·les en finalitzar l'últim Consell Europeu de l'any. El cap de l'executiu espanyol ha precisat que ell desconeix el contingut concret del pacte entre CiU i ERC, però ha assenyalat que tot el que ha pogut llegir fins ara el porta a expressar aquesta preocupació i a mostrar el seu desacord.

A més, ha considerat que aquesta sensació la comparteixen també la immensa majoria de ciutadans.

"Però com que no sé si s'ha tancat l'acord o no, no em posicionaré més", ha afegit Rajoy, abans d'insistir que la prioritat tant en el conjunt d'Espanya com a Catalunya és la lluita contra la crisi econòmica, el creixement i la creació de llocs de treball.

"L'economia de la UE no és bona"

Pel que fa a l'anàlisi de la situació econòmica de la Unió Europea, Rajoy ha manifestat que "avui en dia no és bona". I ho ha justificat en l'actual recessió i que pot continuar l'any que ve, "fet que seria una segona recessió". A més, a això s'hi suma el fet que la UE "és l'única regió del món que està en aquesta situació", ha manifestat Rajoy.

Tot i això, el president espanyol ha volgut recordar que també hi ha coses que han millorat. Entre aquestes, els resultats de la cimera europea, en què s'han acordat les bases per a la supervisió bancària, "cosa impensable a principis d'any".

Així, i segons Rajoy, la cimera tenia dos objectius clars; el primer, obtenir un "resultat tangible de supervisió bancària", i, el segon, "seguir avançant en la unió bancària, en la unió fiscal, en la unió econòmica i en la unió política".

Pel que fa al primer punt, el de la supervisió bancària, Rajoy el valora especialment "pel seu contingut i avenç en la UE, per la seguretat que aporta als ciutadans i als inversors, i perquè -segons ha dit- demostra que els europeus complim amb els compromisos marcats".

També s'han definit la unió bancària, fiscal, econòmica i política com a temes futurs, amb una atenció especial al tema de l'atur juvenil, que ha destacat Rajoy.
Anar al contingut