El líder del PP, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
El líder del PP, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Pontevedra

Rajoy admet que Zapatero diu "la veritat" sobre l'economia i descarta un rescat

Mariano Rajoy té el convenciment que no s'haurà de rescatar l'economia espanyola. El president del PP s'ha mostrat taxatiu en afirmar que "Espanya és un país solvent", malgrat l'assetjament dels mercats a la prima de risc del deute espanyol, que ha continuat aquest dimarts. El dirigent popular també ha afirmat que José Luis Rodríguez Zapatero, amb el qual ha parlat novament aquest dimecres, "diu la veritat" sobre la situació econòmica. Rajoy ha afegit que la clau per sortir de la crisi és aplicar com més aviat millor les mesures que l'Eurogrup va impulsar per donar suport als països de la zona euro i garantir d'aquesta manera la confiança dels mercats.

Actualitzat
El president espanyol ha tornat a informar personalment Mariano Rajoy de la situació econòmica aquest dimecres, coincidint amb un nou daltabaix del deute. José Luis Rodríguez Zapatero ha hagut d'interrompre les vacances a causa de la situació i n'ha volgut informar tant el cap de l'oposició com el que serà el seu rival socialista a les pròximes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Després de la conversa, i en una entrevista amb l'agència Europa Press, Mariano Rajoy s'ha mostrat conciliador amb el cap de l'executiu i ha admès que diu "la veritat" sobre l'economia. El president del PP ha afegit que la situació és "complicada" i ho ha atribuït tant al "context internacional" com als "errors en política econòmica" que hi ha hagut "els últims temps".

Com a via de solució, Rajoy ha demanat que s'apliquin les mesures de suport a la zona euro, que permet "la compra de deute als mercats secundaris i fins i tot fer préstecs sense que sigui necessari un rescat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut