El president Zapatero, a la seva arribada a Sanlúcar de Barrameda.
El president Zapatero, a la seva arribada a Sanlúcar de Barrameda.
Madrid

Zapatero torna de Doñana i convoca una reunió d'urgència sobre els mercats

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tornat de Doñana només unes hores després de començar les vacances i ha convocat, per aquesta tarda, una reunió amb caràcter urgent per analitzar la situació dels mercats financers. Zapatero es trobarà al despatx de La Moncloa amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i el ministre de Foment, José Blanco. L'executiu espanyol es reunirà al despatx del president del govern espanyol, després que aquest hagi interromput les seves vacances estivals a causa de l'evolució de la situació econòmica. A més, el president preveu continuar la ronda de contactes amb els portaveus parlamentaris que ja va iniciar ahir.

Actualitzat
Zapatero es reunirà amb Elena Salgado i amb el ministre portaveu, José Blanco, per analitzar els últims moviments dels mercats financers. A més, aquest dimecres al matí té previst continuar amb la ronda de contactes que va començar ahir amb els portaveus dels grups parlamentaris després que ahir ja va parlar amb Mariano Rajoy i amb Josep Antoni Duran i Lleida, qui després de la conversa va declarar que la situació econòmica mundial "era gravíssima".

Segon Consell de Ministres en ple agost

El caràcter extraordinari d'aquest mes d'agost, marcat per les turbulències i l'alta volatilitat als mercats financers, també l'ha fet visible l'anunci del govern Zapatero, que celebrarà un segon Consell de Ministres aquest mes, a banda del ja anunciat pel dia 19. Serà el divendres 26 d'agost i estarà centrat en l'aprovació de mesures de caràcter econòmic, segons ha explicat en una entrevista amb Europa Press el ministre de la Presidència, Ramon Jáuregui, que no ha precisat més detalls.

Si bé el Consell de Ministres previst pel 19 d'agost tenia com a tema base la convocatòria d'eleccions anticipades, i també l'economia, Jáuregui ha recordat que "probablement" s'inclogui un decret llei que reculli la reforma del sistema de la despesa farmacèutica, així com una modificació de l'impost de societats.

Volatilitat als mercats

El president del govern espanyol tornarà aquest dimecres a reunir-se amb el nucli dur de l'executiu després que ahir ja va estar en contacte amb diversos líders dels partits polítics, així com amb el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, i amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que va descartar la possibilitat d'un rescat a Espanya.

Els mercats van tornar a posar contra les cordes l'economia espanyola ahir, en una jornada en què per primera vegada des de la creació de la zona euro es va superar la barrera dels 400 punts bàsics de la prima de risc espanyola, alhora que la borsa registrava pèrdues que la situaven a nivells del 2009.

No obstant això, Zapatero va arribar ahir a última hora de la tarda a Doñana juntament amb la seva família per disfrutar d'uns dies de vacances després d'endarrerir la seva sortida unes hores a causa de la situació en els mercats.

Aquest matí, a les 10.30, però, s'ha incorporat al seu despatx de La Moncloa, poc després que la prima de risc marqués un nou rècord històric en superar els 407 punts bàsics.
Anar al contingut