Radiografia de la pederàstia en l'Església: el defensor del poble presenta avui el seu informe

El defensor del poble ha presentat aquest migdia al Congrés dels Diputats l'informe sobre els abusos sexuals a menors a Espanya comesos durant més de 50 anys

RedaccióActualitzat

Actualització de la notícia:  Més de 400.000 persones haurien estat víctimes de pederàstia en institucions de l'Església, la meitat abusades per capellans

Dia important per a les víctimes de pederàstia en l'àmbit religiós. El defensor del poble ha presentat, al Congrés dels Diputats, l'informe que ha elaborat sobre la pederàstia en l'Església espanyola. El febrer de l'any passat, el ple de la cambra va votar majoritàriament a favor, excepte Vox, de tirar endavant aquesta investigació.

Aquest divendres, doncs, després d'un any d'investigació, la comissió que han format professionals acadèmics de l'àmbit de la psicologia i la jurisprudència han entregat l'informe als diputats i s'han donat a conèixer finalment les xifres. L'Església no ha volgut formar part de la investigació. Els investigadors amb qui ha pogut parlar TV3 lamenten els pals a les rodes que els han posat la majoria de bisbats espanyols. Molts d'ells s'han negat a col·laborar, i no han permès l'accés als arxius dels seus tribunals eclesiàstics.

La investigació del defensor del poble s'ha allargat 14 mesos, des del juliol del 2022 fins aquest octubre. Un període breu si es compara amb altres països com Àustria, que van trigar cinc anys, o França, que en va trigar 3. Precisament s'espera que, com va passar a França, i a altres països de tradició catòlica, la xifra de víctimes d'aquest informe serveixi per fer una radiografia acurada dels abusos sexuals a menors comesos durant més de 50 anys a tot Espanya.

Paral·lelament a la investigació liderada pel defensor del poble, la Conferència Episcopal Espanyola està fent el seu propi informe, que va encarregar a un bufet d'advocats i que encara no ha fet públic.

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Agressió sexualEsglésia
Anar al contingut