Quim Torra: "Hem de tornar a la feina sí o sí i hem d'obrir les escoles sí o sí"

Des de Prada de Conflent, on ha clausurat la Universitat Catalana d'Estiu, el president Torra s'ha mostrat disposat a aplicar les mesures que facin falta per garantir la seguretat a les escoles

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha assegurat que la tornada a les aules serà un moment complicat i per això ha demanat aquest diumenge un esforç més per aplanar la corba.

Des de Prada de Conflent, on ha clausurat la Universitat Catalana d'Estiu, Torra s'ha mostrat disposat a aplicar les mesures que facin falta per garantir la seguretat a les escoles i que no s'hagin de tancar.

"Aquesta situació tan complicada tindrà moments especialment complicats i el que ve ara és un moment especialment complicat, perquè ara hem de tornar a la feina sí o sí i perquè ara hem d'obrir les escoles sí o sí."

"Venen dies decisius. Hem de demanar un esforç permanent més per poder aplanar la corba."


"Ens bolcarem i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè aquests indicadors que ara tenim realment baixin per poder tenir la seguretat i la confiança que anem a l'inici escolar amb garanties. El repte ens obliga a tots", ha dit Torra. I ha afegit: "El país funciona si les escoles funcionen."

 

Risc alt de rebrot a Catalunya

Continua la situació de risc alt de rebrot de coronavirus a Catalunya, on se segueixen fent cribratges massius a diferents zones per detectar les persones asimptomàtiques i així poder impedir que propaguin el virus. Ara mateix, cap regió sanitària està fora de perill.

Hi ha un risc molt alt a Barcelona ciutat i les dues zones metropolitanes, Camp de Tarragona i Lleida, on se superen els 200 punts de risc de rebrot. També és molt alt el risc a l'Alt Pirineu i l'Aran, una regió sanitària amb baixa densitat de població, i on un petit increment de casos fa pujar el risc a tota la zona.

Es manté també un risc alt a les Terres de l'Ebre, Catalunya Central i Girona.

Amb les dades que ha fet públiques aquest diumenge el Departament de Salut, el risc de rebrot continua augmentant a Catalunya, 6 punts més que ahir, i se situa en 169.

D'altra banda, Salut ha notificat 125 persones més que han donat positiu en una prova PCR a Catalunya. També informa de 16 defuncions més, la mateixa xifra que dissabte. El nombre de persones hospitalitzades torna a pujar en 26 malalts més i ara mateix hi ha 657 persones als centres hospitalaris. Hi ha una persona més ingressada a les UCI.

 

Interactiu relacionat: Gràfic de l'índex de rebrot per regions sanitàries


Argimon no pensa en un nou confinament

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, assegura que "avui no tenim dades, ni de bon tros, per pensar en un confinament". En una entrevista a Naciódigital, Argimon ha reiterat que "l'indicador clau és la pressió assistencial", però ha matisat que cal "abaixar la corba" de contagis de cara al setembre perquè "quan hi hagi més interacció social i més moviment als llocs de treball i als transports, hi haurà més risc d'infecció".

Segons el secretari de Salut Pública, el curs escolar ha de començar "sí o sí". De fet, subratlla que "hi ha una plena coincidència entre Educació i Salut" en aquest sentit, però reconeix que "el curs no serà normal" i que caldrà "posar-hi més i més esforços".

Argimon critica que en alguns casos "els aïllaments no es compleixen correctament", ja que hi ha contactes estrets que no entenen "per què s'han de quedar a casa si es troben bé". Davant d'això, apel·la a la "solidaritat de gent".

"Si fem tot aquest esforç, de fer els cribratges massius i intensius, és per trencar la cadena de transmissió", recorda, i destaca l'esforç que estan fent les administracions i els professionals.

A més, fa una crida a reduir la interacció social. "Les trobades han de ser molt més petites tant amb la família com amb els amics i intentar que siguin nuclis el més estables possible", explica.


Reus no descarta noves mesures

A Reus, l'Ajuntament ha tancat els parcs, les zones de joc infantil i les instal·lacions esportives a l'aire lliure per reduir el risc de contagi. També s'ha intensificat la desinfecció dels carrers. Són mesures que s'afegeixen a les dictades per la Generalitat, com la limitació d'aforament al 50% en bars i restaurants. A més, el consistori no descarta més restriccions a partir d'aquest dilluns, com ha reconegut Montserrat Vilella, alcaldessa accidental.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut