El raper Bad Bunny en una imatge d'arxiu
El raper Bad Bunny apareix per primera vegada a la llista (Reuters/Ricardo Arduengo)

La llista dels 10 artistes més ben pagats: Taylor Swift és l'única dona i Bad Bunny hi entra

Entre tots els integrants del rànquing de la revista Forbes, que també inclou Sting o l'actor Brad Pitt, sumen més de 1.300 milions de dòlars el 2022

RedaccióActualitzat

El cantant porto-riqueny Bad Bunny s'ha colat per primer cop en la llista dels 10 artistes més ben pagats del món, segons la revista Forbes. Els 88 milions de dòlars que va ingressar per les entrades de les dues gires que va fer el 2022 el situen en la desena posició del rànquing, que tornen a encapçalar músics veterans.

El grup de rock Genesis és al número u, gràcies als 300 milions de dòlars que va ingressar al setembre per la venda de tots els seus drets musicals, així com els drets d'autor de les gires i la seva música gravada.

També hi apareixen altres clàssics com els Rolling Stones, que van acumular 98 milions de dòlars gràcies a la gira europea en què han celebrat el 60è aniversari, Sixty, que van començar a Madrid. Van guanyar 8,5 milions per nit.

Els Stones en concert, a Madrid, el 2022
Els Stones van començar la gira Sixty a Madrid

Sting, guanyador de 17 premis Grammy, ocupa el segon lloc amb uns ingressos de 210 milions de dòlars. El cantant britànic va vendre fa un any tota la seva producció musical, tant en solitari com quan va liderar la banda The Police, per 300 milions.

A la llista selecta només hi ha una dona, Taylor Swift. És la sisena vegada que hi apareix --el 2019 va ser la primera--, i aquest cop se situa al novè lloc, amb els 92 milions de dòlars que ha guanyat el 2022. Segons Forbes, la major part provenen de música d'anys anteriors.

Fora de la música, hi ha noms com el de l'actor Brad Pitt, que havia aparegut per última vegada entre els 10 millors el 2009. Li atribueixen uns ingressos de 100 milions de dòlars el 2022.

Taylor Swift, als Premis Grammy 2023
Taylor Swift és l'única dona de llista (Reuters/David Swanson)

Segons Forbes, la venda majoritària de la seva productora Plan B al desembre li va generar uns 113 milions de dòlars. I va guanyar uns 30 milions de dòlars per les pel·lícules "Bullet train", "Babylon" i "The lost city".

La llista també inclou l'actor, director i guionista Tyler Perry, amb 175 milions de dòlars, gràcies a la seva feina dins el cinema, els seus programes al canal BET i el que genera el seu estudi de producció.

I, 34 anys després de la primera emissió de la sèrie "The Simpsons", els dos creadors, James L. Brooks i Matt Groening, es colen al lloc número cinc de la llista, amb uns ingressos de 105 milions de dòlars, gràcies a l'acord amb Disney+, que ha inclòs les 30 temporades de la sèrie al seu catàleg.

El director James Cameron torna al top 10 després d'una dotzena d'anys fora. La seva seqüela d'"Avatar", "El camí de l'aigua," ja ha recaptat més de 2.100 milions de dòlars des de l'estrena al desembre. Forbes li atribueix uns guanys de 95 milions.

James Cameron va estrenar "Avatar" el desembre del 2022 (Reuters/Toby Melville)

Completen la llista, en el número quatre, els creadors de "South Park". Trey Parker i Matt Stone han guanyat 160 milions de dòlars gràcies a l'acord heretat d'HBO Max i la seva comèdia musical "Book of Mormon".

Entre tots, els deu artistes més ben pagats del món han sumat 1.350 milions de dòlars el 2022.

Forbes explica que ha calculat les xifres a partir dels ingressos sense tenir en compte els impostos i havent restat honoraris de representació i/costos d'operacions comercials.

 

ARXIVAT A:
CinemaMúsica
Anar al contingut