Omar Mateen
Omar Mateen, identificat com l'autor de la massacre al local Pulse d'Orlando
Orlando

Qui és Omar Seddique Mateen, el presumpte autor de la massacre d'Orlando?

RedaccióActualitzat

Omar Seddique Mateen, un ciutadà nord-americà de 29 anys, nascut a NovaYork i fill de pares afganesos, és el presumpte autor del tiroteig més mortífer de la història dels Estats Units. Mateen vivia a la població de Fort Pierce, a uns 200 quilòmetres al sud-est d'Orlando, i té un fill de tres anys. Treballava d'agent de seguretat privada.

El seu pare ha parlat amb alguns mitjans de comunicació nord-americans i ha volgut desvincular el tiroteig de cap motivació religiosa. Segons el pare de Mateen, Mir Seddique, el seu fill es va enfadar molt setmanes enrere quan va veure dos homes fent-se un petó en un lloc públic. La família creu que aquell incident pot haver motivat l'acte violent protagonitzat per Omar.

 

 

Però els investigadors consideren que és molt probable que Omar Mateen tingui lligams amb el terrorisme islamista i no descarten cap hipòtesi com a causa de l'atemptat.

Omar Seddique Mateen ha mort abatut a trets per la policia dins la discoteca on s'havia atrinxerat amb ostatges.

Abans de cometre la matança del club d'ambient d'Orlando, l'FBI el va investigar entre els anys 2013 i 2014. Fins i tot el van interrogar dos cops, però no van trobar res que l'incriminés.

Ho ha explicat Ron Hopper, de l'FBI:  

"La persona que es creu responsable de l'atac terrorista al club Pulse d'Orlando la matinada de diumenge ha estat identificada com a Omar Seddiqe Mateen, de 29 anys, ciutadà nord-americà nascut a Nova York. Ha mort en un intercanvi de trets amb agents de policia."

"L'FBI va saber de l'existència de Marteen per primer cop el 2013, quan va fer comentaris incendiaris a companys de feina sobre possibles vincles terroristes. L'FBI ho va investigar a fons, amb entrevistes a testimonis, seguiment, i comprovació de dades. Finalment no vam ser capaços de verificar la naturalesa dels seus comentaris i la investigació es va tancar."

"El 2014, Marteen va tornar a cridar l'atenció de l'FBI per possibles vincles amb Moner Abu-Salha, un terrorista suïcida nord-americà. L'FBI va conduir una investigació, que va incloure una entrevista amb Marteen, que va determinar que la relació entre tots dos era mínima i no constituïa una relació substancial o una amenaça, en aquell moment."

"S'ha sabut que Marteen ha fet trucades al telèfon d'emergències avui, en les quals ha expressat la seva lleialtat al líder d'Estat Islàmic. Estem investigant totes les connexions, tan domèstiques com internacionals."

 

 

 

La seva exdona l'acusa de maltractador

A "The Washington Post", l'exdona de Mateen explica que el va conèixer fa 8 anys per internet. Aleshores va decidir anar-se'n a viure a Florida amb ell. 

L'exdona, que no s'ha identificat, explica que al cap d'un temps de matrimoni Mateen es va tornar violent. Diu que no era una persona estable i que li pegava: "Arribava a casa i em començava a pegar per no haver rentat la roba o per coses semblants."

 

Anar al contingut