Anna Sorokin, pensativa durant el judici a Nova York, el 2019 (Europa Press/Johannes Schmitt-Tegge)
Anna Sorokin durant el judici a Nova York, el 2019 (Europa Press/Johannes Schmitt-Tegge)

Qui és Anna Sorokin, l'estafadora de la sèrie de Netflix que els EUA volen deportar

La jove russa i nacionalitzada alemanya en la qual es va inspirar "¿Quién es Anna?" hauria esquivat a última hora l'expulsió dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Anna Sorokin va ser condemnada el 2019 a passar entre 4 i 12 anys de presó a Nova York per haver estafat 275.000 dòlars a hotels, bancs i coneguts.

Nascuda a Rússia fa 31 anys, s'havia canviat el nom per Anna Delvey i, durant anys, va enganyar la societat novaiorquesa fent-se passar per l'hereva d'una gran fortuna.

El seu cas va arribar a Netflix, amb la sèrie "Inventing Anna", "¿Quién es Anna?", en castellà, en la qual l'actriu Julia Garner (coneguda per encarnar Ruth Langmore a "Ozark", de la mateixa plataforma) va interpretar l'estafadora.

Esquiva la deportació a última hora

Ara, les autoritats nord-americanes en preparen la deportació a Alemanya, d'on té la nacionalitat, perquè és on va emigrar la seva família.

Un jutjat de Manhattan la va condemnar per estafar bancs i l'elit de Nova York, robar un jet privat i no pagar factures d'hotel. Va sortir de la presó per bona conducta el febrer del 2021, però al cap d'un mes la van tornar a detenir per haver superat el període d'estada del visat.

Durant un any, el Servei d'Immigració i Control de Duanes ha intentat deportar-la, sense haver-ho aconseguit fins ara per la quantitat de recursos que ha presentat.

El diari  The New York Times va informar aquest dilluns que havia perdut la batalla i que, segons diversos amics, la deportació, en un vol a Frankfurt, era imminent.

Una previsió, però, que no s'ha complert, segons la publicació alemanya Der Spiegel, que manté que els advocats haurien aconseguit aturar-ne l'expulsió a última hora perquè encara no havia acabat el termini per executar-la.

El Servei d'Immigració ha confirmat aquest dimarts que continuava detinguda als Estats Units "a l'espera de ser expulsada".

Una història de pel·lícula

Sigui quin sigui el final d'aquesta història, Anna Sorokin ja ha esdevingut una celebritat. És un fenomen mediàtic als Estats Units gràcies a la sèrie de Netflix.

Nascuda a Moscou el 1991, filla d'un camioner i una botiguera russos emigrats a Alemanya el 2007, quan tenia 19 anys Sorokin se'n va anar de casa. Va marxar a viure a Londres, París i, finalment, als Estats Units, on va fer-se passar per una rica alemanya hereva de 60 milions de dòlars.

Amb la nova identitat que es va forjar, entre el novembre del 2016 i l'agost del 2017 va aconseguir desenes de milers de dòlars en préstecs bancaris, viatjar en jet privat i viure de gorra en mansions de Manhattan. Freqüentava comerços, modistes i restaurants de luxe, on deixava propines de 100 dòlars.

Entre els plans que tenia, crear un club superselecte a Manhattan, per la qual cosa havia començat a buscar un préstec de 22 milions de dòlars. La intenció era que el dissenyés Gabriel Calatrava, fill del conegut arquitecte valencià.

Fins que es va descobrir el frau després que un hotel li va reclamar una factura pendent d'uns 200 dòlars, a finals del 2017.

En una entrevista a The New York Times, Sorokin va afirmar que ella no havia dit mai a ningú que fos una hereva alemanya, sinó que molta gent es va pensar que ho era.

Sorokin, d'esquena, al judici per estafa
Sorokin va aconseguir viure amb les elits novaiorqueses (Europa Press/Johannes Schmitt-Tegge)

La seva història va seduir la productora de televisió Shonda Rhimes, responsable de títols com "Anatomía de Grey" o "Scandal", que la va convertir en una minisèrie.

Segons la premsa especialitzada, la mateixa Sorokin s'hauria embutxacat 320.000 dòlars de la plataforma de streaming portant el seu cas a la pantalla.

La sèrie acabava al 9è capítol, però el final d'aquesta història encara no està escrit.

ARXIVAT A:
JudicialSèriesAlemanyaEstats Units
Anar al contingut