Què es pot fer i què no a partir d'aquest dilluns: mobilitat, comerç i restauració

S'aixeca el confinament comarcal i es recupera la presencialitat total a batxillerat i cicles formatius

Actualitzat

Aquest dilluns s'aixeca el confinament comarcal i es permet la mobilitat per tot Catalunya, d'acord amb les mesures aprovades pel Procicat que entren en vigor. Consulta el detall del pla:


Mobilitat

Se suspèn la mobilitat restringida als límits comarcals i es permet la lliure circulació per tot Catalunya, com a mínim durant set dies a partir de dilluns 26.

A més, no estarà restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permetrà la mobilitat amb qualsevol grup.

Sí que es manté vigent, però, la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials, però ja no caldrà que siguin de dues bombolles diferents; a partir d'ara no hi ha limitació de bombolles.

El toc de queda nocturn continua vigent, a partir de les deu de la nit i fins a les sis del matí.

No està permès sortir de Catalunya, perquè continua vigent el tancament perimetral de les comunitats autònomes.

Només es podrà sortir de Catalunya amb motius justificats per les excepcions previstes: mobilitat laboral, visita mèdica, estudis, retorn al lloc de residència habitual, cura de persones grans, menors o amb dependència, o també dels menors en cas que els progenitors estiguin separats, exàmens inajornables o causes de força major.

En el cas d'Andorra, el confinament autonòmic no s'aplica i es permet la mobilitat seguint la resta de restriccions: viatges justificats i respecte a les mesures que s'apliquen en el lloc de destí.

La mobilitat no estarà restringida a les bombolles de convivència, com fins ara (ACN / Estefania Escolà)

Restauració

Es manté l'horari d'obertura al públic dels restaurants de 7.30 a 17.00. Fora d'aquestes hores, només podran servir per emportar o lliurar a domicili.

La novetat és que ara podran obrir els restaurants dels centres comercials, sempre dins d'aquesta franja horària; fins ara han estat tancats per les restriccions del Procicat.

Com fins ara, les taules poden ser de fins 4 persones o la bombolla de convivència.

Comerç

S'autoritza l'obertura del comerç en tota la seva superfície de venda. Fins ara, estava limitada fins als 800 metres quadrats, però es manté l'aforament al 30%.

L'horari màxim d'obertura permès és fins a les nou del vespre.

 

Esport

L'aforament del públic passa del 30% al 50% en competicions d'esport federat que es disputin en llocs tancats. A l'aire lliure, es manté el públic al 50%.

Es permet als gimnasos obrir amb un aforament màxim també del 50%, sempre que acreditin la ventilació adequada, i amb cita prèvia.

A les piscines, l'aforament és del 50%.


Obertura de centres lúdics

S'autoritza la reobertura de centres lúdics i parcs infantils, amb un aforament màxim del 30%. Els seus bars i restaurants, però, hauran de mantenir-se tancats.


Escola

Tots alumnes de batxillerat i cicles formatius podran tornar a fer les classes presencials. Fins ara havien de seguir un sistema híbrid.

Pel que fa a la resta d'etapes, infantil, primària i ESO mantenen l'ensenyament presencial.

Les universitats poden fer classes presencials amb un 30% màxim d'aforament, i cada universitat té autonomia per decidir com s'aplica.


Actes religiosos i civils

Els actes civils o de culte, inclosos els casaments i enterraments, passen al 50% de l'aforament i a un màxim de 1.000 persones assistents, sempre que es facin a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada.

Sense aquesta ventilació, el màxim permès són 500 persones.

 

Cultura

Els equipaments culturals --teatre, cinema, sales de concerts i d'exposicions i similars-- mantenen l'obertura al públic amb un 50% d'aforament, i amb un màxim de 1.000 persones assegudes --a l'aire lliure o en espais amb reforç de ventilació.

Si no és així, el màxim és de 500 persones, sempre assegudes.

Els espectacles han d'acabar a les 10 de la nit i amb l'entrada es pot acreditar arribar al domicili més tard del toc de queda.

Es poden fer gales, festivals i cerimònies de lliurament de premis, amb el 50% d'aforament, com ja fan museus, cinemes o teatres.

Les sales de concert segueixen obertes, però sense servei de bar, i es manté l'obertura de bars musicals amb les mateixes condicions que la restauració.

Les activitats de la cultura popular tenen el mateix aforament, al 50%, sempre que siguin estàtiques i en llocs perimetrats.

Als centres cívics no canvia res respecte a les anteriors mesures. Per a les activitats als més grans de 60 anys, s'hauran de fer a l'aire lliure i en grups de 6 persones com a màxim.

Els teatres i la resta d'equipaments culturals mantenen l'aforament al 50% (Núria Torres / ACN)

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Toc de quedaProcicatMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut