Madrid

Quatre casos més eleven a 21 les persones contagiades a Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha presentat un nou balanç sobre la grip nova a Espanya. Catalunya continua sent la comunitat autònoma amb més pacients infectats, amb un total de 21, que són 4 més que en el recompte anterior. La xifra de sospitosos ha passat de 12 a 8, precisament els casos que han donat positiu. En el conjunt de l'Estat se n'han confirmat 16 casos nous, que eleven la xifra total a 73. S'estan fent proves a 56 persones.

Actualitzat
El Ministeri de Sanitat afirma que, segons les informacions que han facilitat les conselleries de salut, només 2 dels 73 pacients amb el virus són encara en centres hospitalaris. Tots els casos presenten símptomes lleus i han reaccionat de manera favorable al tractament.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més casos, que superen la vintena. Els quatre nous detectats corresponen a tres dones de 16, 19 i 32 anys i un home de 25 anys. Tots quatre reben tractament als seus domicilis. Les vuit persones sota sospita de tenir el virus evolucionen favorablement i també es troben a casa seva.

Amb 19 positius, el País Valencià és, després de Catalunya, la comunitat autònoma amb més casos. Sanitat n'ha confirmat sis més. La tercera posició l'ocupa Andalusia, també amb 19 casos, després de quatre positius més. Castella-la Manxa n'ha registrat cinc, un més que dilluns, i Madrid es manté invariable amb quatre contagiats. La resta de comunitats tenen entre un i dos casos.

Els casos sospitosos que s'estan investigant són prop d'una seixantena. La comunitat que en té més és Andalusia amb gairebé una vintena, seguida del País Valencià amb onze i Catalunya amb vuit.

Precisament, aquest dimarts han entrat en vigor els nous protocols de seguretat als aeroports, pactats entre els ministeris de Sanitat i de Foment. Entre altres mesures, preveuen l'aïllament dels passatgers sospitosos d'estar contagiats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut