Així ha quedat la'utobús després de l'accident: només han sobreviscut quatre passatgers (EFE)

Quaranta morts en el pitjor accident d'autobús de la dècada al Pakistan

El vehicle ha perdut el control, s'ha estimbat des d'un pont i s'ha incendiat perquè transportava dièsel al sostre

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys 40 persones han mort i quatre més han quedat ferides aquest diumenge en caure un autobús des d'un pont i incendiar-se a la província del Balutxistan, al sud del Pakistan, en el pitjor accident d'aquest tipus en prop d'una dècada.

"L'autobús s'ha estavellat contra una barrera de seguretat després d'agafar un revolt tancat, ha caigut per un barranc de 15 metres i s'ha incendiat", ha dit el comissari adjunt de la ciutat de Bela, Hamza Ajum.

L'autobús viatjava des de la ciutat oriental de Quetta fins a la meridional Karachi amb 44 passatgers, dels quals només n'han sobreviscut quatre.

Els fets han passat de matinada. Segons les autoritats, l'incendi s'ha produït perquè l'autobús transportava dièsel al sostre. En estimbar-se, el combustible s'ha encès i les flames han embolicat el vehicle. Els cossos dels passatgers han quedat calcinats i han estat traslladats a Karachi per realitzar proves d'ADN i poder-los identificar.

Els equips de rescat han treballat amb poca visibilitat, segons han explicat les autoritats (EFE)

30.000 morts cada any en accidents de trànsit

El d'aquest diumenge és l'accident d'autobús més greu al Pakistan des que, el gener del 2015, 62 persones van morir en la col·lisió d'un autobús ple de passatgers amb un camió cisterna que transportava gasolina al sud del país.

L'octubre passat, vint persones van morir, entre elles 12 nens, després que l'autobús on viatjaven s'incendiés al sud del Pakistan.

El Pakistan compta amb un dels índexs d'accidents de trànsit més elevats del món a causa del pèssim estat de les carreteres, les deficiències dels vehicles i que els transports públics solen circular sobrecarregats de passatgers. Segons dades del govern pakistanès, al voltant de 30.000 persones moren anualment en accidents de trànsit al país.

ARXIVAT A:
Pakistan
Anar al contingut