Roda de premsa de Puigdemont i els consellers cessats pel 155, a Brussel·les (ACN)
Roda de premsa de Puigdemont i els consellers cessats pel 155, a Brussel·les (ACN)

Puigdemont, sobre la retirada de l'euroordre: "L'Estat té por de la mirada del món"

Carles Puigdemont continuarà a Brussel·les, però valora tornar a Catalunya si és reelegit president

Actualitzat

Carles Puigdemont i els quatre consellers destituïts pel 155 han reaccionat a la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de retirar l'ordre europea de detenció; fet que va suposar que la justícia belga aixequés les mesures cautelars que els prohibien sortir del país.

Per ells, la retirada evidencia que l'estat espanyol sap que l'acusació per rebel·lió i sedició no és acceptable. Puigdemont ha assegurat que "l'Estat té por de la mirada del món". Per ell, s'han adonat que "va ser un nyap jurídic".

"És greu i irresponsable per part de l'Estat posar en marxa aquest mecanisme i després retirar-lo sense que hagi passat res. Està prohibit fer servir aquest mecanisme per perseguir idees polítiques."

 

I també ha dit:

"Quan fan ells les lleis i administren la justícia, són molt valents, s'atreveixen amb tot i amb tothom, però quan no poden controlar els jutges ni els fiscals, i tenen tota la mirada del món concentrada, no són tan valents i saben que poden fer el ridícul."

Enmig de molta expectació, Puigdemont ha assegurat que ha quedat demostrat que marxar a Brussel·les "era l'estratègia adequada", i ha conclòs:

"Es comença retirant l'euroordre i s'acaba retirant el 155."

Sobre el retorn, la resposta de Puigdemont no ha estat clara. Ha assegurat que, de moment, es queda a la capital belga, i que vol tornar, però només si té garanties.

Recordem que, dilluns, el jutge Llarena va deixar en llibertat sota fiança de 100.000 euros sis dels deu consellers cessats pel govern espanyol que estaven empresonats. En concret, Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Turul, Josep Rull, Meritxell Borràs i Dolors Bassa.

Segueixen encara a la presó d'Estremera Oriol Junqueras i Joaquim Forn. I a Soto del Real, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "president Puigdemont" o "consellers empresonats

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut