Bèlgica aixeca les mesures cautelars a Puigdemont i als consellers cessats

Els membres del govern cessat ja poden sortir de Bèlgica i només seran detinguts si tornen a Espanya

RedaccióActualitzat

Bèlgica aixeca les mesures cautelars contra Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats pel 155, segons la Fiscalia.

La fiscalia belga demanarà una nova vista per comunicar a la cort belga que l'euroordre s'ha d'aturar, perquè així ho vol el Tribunal Suprem. I serà llavors, diu, quan l'euroordre quedarà anul·lada. De moment, el que s'ha anul·lat són les mesures cautelars.

D'aquesta manera, els membres del govern cessat ja poden sortir de Bèlgica i només seran detinguts si tornen a Espanya.

La fiscalia belga havia anunciat que demanaria aquesta tarda al tribunal que es retirés les euroordres contra Puigdemont i els consellers cessats.

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

La decisió de la justícia belga arriba després de la decisió del Suprem de retirar les ordres europees i internacionals sobre tots ells. El magistrat Pablo Llarena ha decidit retirar l'ordre de detenció abans de rebre un revés de la justícia belga, que es podria haver negat a l'entrega de Puigdemont i els consellers cessats limitant l'acusació als delictes de malversació o desobediència, sense incloure-hi els de rebel·lió o sedició que planteja el Suprem.

L'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, veu darrere de la maniobra del magistrat del Suprem el reconeixement que Bèlgica li podria denegar l'entrega.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DGovern empresonatArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut