Votació de l'Eurocambra de la resolució sobre les relacions amb Rússia aquest dijous (Mathieu Cugnot/Parlament Europeu)

L'Eurocambra demana investigar possibles ingerències de Rússia a la UE, també a Catalunya

El Parlament Europeu ha aprovat una resolució per investigar els lligams del Kremlin amb Europa i demana a Espanya que investigui la possible connexió del Kremlin amb l'independentisme català

El Parlament Europeu fa una crida a investigar les ingerències de Rússia en processos democràtics a Europa. Així, demana a Espanya que investigui la possible connexió del Kremlin amb l'independentisme català. La resolució que ha aprovat aquest dijous ha tingut el suport de populars i socialistes, però Junts i Esquerra hi han votat en contra.

El text, no vinculant, s'ha aprovat per 433 vots a favor, 56 en contra i 18 abstencions. El suport tan transversal s'explica perquè la resolució ve a tomb, sobretot, de les connexions d'una eurodiputada letona amb el Kremlin, ja que hauria fet d'informadora.  

Però el Partit Popular i Ciutadans han volgut que la resolució fes referència explícita als suposats lligams de l'independentisme català amb Rússia.

Per això, han introduït esmenes que parlen, entre d'altres, del suposat contacte de Carles Puigdemont amb un diplomàtic rus. Aquestes esmenes han prosperat i això ha fet que Junts i Esquerra votessin en contra de tota la resolució. 

Al ple, celebrat a Estrasburg, no hi ha assistit Carles Puigdemont, però sí Clara Ponsatí i Toni Comín.

Finalment, s'ha pactat que s'investigui de manera eficaç qualsevol flirteig d'eurodiputats amb Moscou i també --a quatre mesos de les eleccions europees-- qualsevol possible cas d'ingerència russa a la democràcia de la Unió. 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàParlament EuropeuCarles Puigdemont
Anar al contingut