Carles Puigdemont, entrevistat per Ricard Ustrell en el programa "Quatre gats" de TV3
Carles Puigdemont, entrevistat per Ricard Ustrell en el programa "Quatre gats" de TV3

Puigdemont, disposat a tornar a Catalunya si és investit president

En declaracions al programa "Quatre gats" de TV3, afirma que el discurs de Felip VI el 3 d'octubre del 2017 és "un aval en tota regla" a Vox

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont continua disposat a tornar a Catalunya si, prèviament, és investit president pel Parlament. Així ho ha reiterat en el programa "Quatre gats" de TV3 que s'emet aquest diumenge a la nit.

"Jo vaig dir, i mantinc, que si el Parlament de Catalunya m'investeix president tornaré com a president de la Generalitat al Palau de la Generalitat. Perquè és evident que si jo entrés a l'estat espanyol no podria ni anar a la sessió d'investidura, com li va passar a en Jordi Turull quan va intentar ser candidat: va poder anar a una sessió i a la segona sessió ja estava detingut. Es tracta que el Parlament t'investeixi president. I entrar al Palau de la Generalitat com a president."

Ricard Ustrell ha entrevistat Puigdemont a Brussel·les, des d'on l'expresident ha confessat que, aquest últim any, ha pensat "deixar-ho tot" alguna vegada. Assegura, però, que té molt clar que "mentre continuïn a la presó [els independentistes presos] i jo pugui continuar parlant, ho he de fer".

Puigdemont també s'ha referit a la irrupció de la ultradreta a les institucions en les eleccions andaluses, en què Vox ha obtingut representació parlamentària.

 

Carles Puigdemont en un moment de la conversa amb Ricard Ustrell en el programa "Quatre gats" de TV3 que s'emet aquest diumenge

 

Considera que l'independentisme català ha estat el "primer dic de contenció del feixisme" i que la responsabilitat és, sobretot, "dels que han pavimentat l'autopista per la qual finalment sembli normal votar un partit d'ultradreta como és Vox".

"Ara s'escandalitzen perquè ha irromput Vox o perquè poden perdre el poder? El discurs del rei és un aval en tota regla a Vox, un aval al camí pel qual la ultradreta i el nacionalisme espanyol estan circulant desbocats. Llavors, de què s'estranyen?"

L'expresident també ha explicat que, a Waterloo, manté contactes amb diverses forces polítiques catalanes. Ha defensat que formen part de la normalitat i que, perquè siguin efectius, cal mantenir discreció.

"Ens interessa que puguem seguir tenint una relació. Passen coses molt importants al país, com la vaga de fam, i hi ha un clima polític determinat. Que actors polítics i socials parlem no hauria de sorprendre a ningú."

El programa 'Quatre gats' de TV3 amb l'entrevista a Carles Puigdemont s'emet aquest diumenge a les 22.40.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut