Puigdemont demana a Llarena que retiri l'ordre de detenció a Espanya

Puigdemont al·lega que no va cometre malversació ni desordres públics agreujats i que la seva immunitat com a europarlamentari anul·la les decisions del magistrat contra ell

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha demanat a Pablo Llarena que deixi sense efecte l'ordre de detenció i ingrés a presó contra ell, que el jutge va emetre la setmana passada pels delictes de desobediència i malversació. Aquest últim delicte està castigat amb fins a 12 anys de presó. 

Llarena ho va fer en aplicació del nou Codi Penal, que deroga la sedició, delicte pel qual es reclamava fins ara l'expresident de la Generalitat. 

En el recurs, la seva defensa, gestionada per l'advocat Gonzalo Boye, al·lega que no va cometre malversació ni desordres públics agreujats i que la seva immunitat com a europarlamentari anul·la totes les decisions del magistrat dictades des que va adquirir aquesta condició el 2019.

També reclama que, en cas que es rebutgi, es plantegin una sèrie de qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Entre altres qüestions, insta que es pregunti si el Tribunal Suprem és competent per portar una causa contra un eurodiputat, com és el cas de Puigdemont, que gaudeix d'immunitat com a membre del Parlament Europeu.

Quan va emetre la nova ordre --només aplicable dins territori espanyol--, Llarena va rebutjar acusar Puigdemont del delicte de desordres públics --que també s'han modificat amb el nou Codi Penal--, perquè entén que els fets de l'octubre del 2017 no encaixen en la seva descripció, contràriament al criteri de la Fiscalia i de l'Advocacia de l'Estat, que li han reclamat el contrari. 

El jutge instructor del Tribunal Suprem també va emetre les mateixes ordres de detenció, pels mateixos delictes de desobediència i malversació, contra Clara Ponsatí i Toni Comín.

Pel que fa a la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, i a l'exconsellera Clara Ponsatí, se les reclama per desobediència, un cop derogada la sedició.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontPablo LlarenaTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut