Barcelona

Puigcercós creu que s'hauria de remodelar el Govern per fer front a aquest darrer any de legislatura

El president d'ERC, Joan Puigcercós, considera lògic que el president de la Generalitat, José Montilla, promogui una remodelació del govern. Un cop aconseguit l'acord de finançament, Puigcercós creu que l'executiu s'ha de reforçar per afrontar l'últim any de la legislatura. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Infomació, Puigcercós ha recordat que en els pròxims mesos el Parlament haurà de debatre lleis molt importants, com la d'organització territorial, la del cinema i la d'acollida. Per impulsar aquests canvis legislatius i per aplicar l'Estatut i el nou finançament, el president d'ERC considera que pot fer falta un canvi a les conselleries.

Actualitzat
"És una decisió que ha de prendre el president de la Generalitat, però de totes maneres molta gent apunta que seria lògic", ha apuntat Joan Puigcercós, que ha admès que el govern ha de prendre "un nou impuls" en aquest darrer any de legislatura. Tot i demanar un canvi al govern, Puigcercós ha dit que està "molt satisfet" de la tasca dels consellers del seu partit, i que han ajudat a millorar el país.

Les pròximes eleccions

Segons Puigcercós, l'acord pel finançament i les lleis que s'aprovaran en els pròxims mesos milloraran les perspectives d'ERC de cara a les pròximes eleccions al Parlament. El president d'ERC no dóna per fet un tercer tripartit, i creu que, si el PSC vol repetir el govern d'esquerres, caldrà més unitat d'acció de les forces catalanes al Congrés dels Diputats. Per Puigcercós l'objectiu per a la legislatura que ve és "el dret a decidir", tant en el vessant econòmic (començar a parlar del concert econòmic) com en les competències (gestió de l'aeroport del Prat, Rodalies de Renfe...). ERC estaria disposada a pactar amb el partit amb qui coincidissin en aquests interessos. "El tripartit ha tingut coses mot bones, però també de molt dolentes", ha dit, "i no tindríem cap problema a pactar amb CiU". Així doncs, sembla que la formació independentista tornaria al joc de l'equidistància.

La sentència de l'Estatut

Puigcercós ha volgut deixar molt clar que José Luis Rodríguez Zapatero té la paella pel mànec en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Segons Puigcercós, "Zapatero va votar l'Estatut, per tant és el màxim interessat que es compleixi. Si el TC el retalla, Zapatero en serà el màxim responsable". El dirigent d'ERC també ha dit que si la sentència és negativa i es retalla encara més el text estatutari, això "influirà" en el comportament del partit en les votacions al Congrés i el Senat, donant a entendre que poden perillar els pressupostos generals de l'Estat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut