Les ordres de detenció emeses per Llarena ja són a Bèlgica, al Regne Unit i a Suïssa

RedaccióActualitzat

Les ordres de detenció internacional emeses pel jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem ja han arribat als països on s'han desplaçat Carles Puigdemont i altres polítics catalans

En les pròximes hores, doncs, es podrien posar a disposició de la justícia de Bèlgica, el Regne Unit i Suïssa. 

A Bèlgica hi ha Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret. Serà la segona vegada que es personen davant la fiscalia. La primera va ser arran d'una ordre dictada per la jutge Carmen Lamela de l'Audiència Nacional, que al cap d'unes setmanes va ser retirada per Llarena. 

El delicte de rebel·lió de què se'ls acusa no està contemplat en el Codi Penal belga i si el jutge no ho reconeix, només se'ls podria tornar a Espanya per ser jutjats per delictes molt menors. 

Clara Ponsatí és a Escòcia i Marta Rovira seria --suposadament-- a Suïssa. El govern suís ja ha explicat que estudiarà la petició, però ha deixat clar que no extradirà ningú per delictes polítics

A Suïssa també hi ha Anna Gabriel, contra la qual no s'ha dictat ordre de detenció perquè només està acusada de desobediència.

L'ordre de detenció emesa per Llarena també va arribar a Finlàndia, on Puigdemont s'havia desplaçat aquesta setmana. El president, però, ja no era en territori finlandès.

Avui s'ha sabut que havia sortit del país en direcció a Dinamarca, i que la policia alemanya l'ha detingut després de travessar la frontera procedent d'aquest país. 

Segons Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat de Puigdemont, estava tornant a Waterloo, on tenia intenció de comparèixer davant de la justícia, com ja havia fet l'altra vegada. 

ARXIVAT A:
Procés catalàRebel·lió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut