Barcelona

Protecció Civil ha recomanat avançar el retorn a casa dels escolars

Protecció Civil ha recomanat aquest dijous anar a buscar els nens abans de dinar davant la possibilitat que la situació es compliqués de cara a la tarda. En el moment de fer la recomanació, l'onada de fred i neu ja havia obligat a tancar una trentena d'escoles arreu de Catalunya i n'hi havia d'altres que havien començat la jornada, però poc després han anat demanant als pares que anessin a recollir els seus fills. De fet, a Osona, una de les comarques més afectades, la majoria de nens ja eren a casa perquè els pares els havien anat a buscar o el transport escolar els havia recollit abans d'hora.

RedaccióActualitzat
Protecció Civil ha decidit fer tornar a casa a la una del migdia els alumnes que utilitzen el transport escolar, els de tot Catalunya excepte els de les Terres de l'Ebre. Fonts del Departament d'Ensenyament han explicat que davant de la previsió que la nevada s'intensifiqués, el millor era que els nens tornessin a casa abans de dinar. Amb tot, han assegurat que els centres continuarien oberts per als menuts amb pares que no se'ls poguessin endur cap a casa.

El director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha explicat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que es recomanava "avançar la tornada a casa abans del dinar" perquè les previsions indicaven que la situació es pot complicar molt més de cara a la tarda.

Protecció Civil també ha recomanat als pares dels alumnes de tot Catalunya que recollissin els nens abans de les 3 del migdia, tot i que la majoria de centres continuaran oberts. Amb tot, algunes escoles i instituts de Catalunya han hagut de tancar a mig matí, com la major part d'escoles del Vallès Occidental. Només han quedat oberts els centres de Terrassa i Sabadell, excepte els d'educació especial.

Alguns centres de la part alta de Barcelona també han tancat.

El temporal de fred i neu ja ha fet tancar a Barcelona diverses escoles com Sant Joan de la Creu, Mestre Morera, Virolai, Patronat Domènec, Vivier Castell de Sant Foix, La Ginesta, Folch i Camarasa i Els Xiprers.

A Girona, tancats a la tarda i divendres

Les escoles i instituts de la ciutat de Girona han tancat a les tres de manera preventiva per la neu. La gran majoria dels centres han fet classe al matí amb normalitat a excepció de quatre escoles que, per decisió pròpia, han decidit tancar. Es tracta de l'escola Bambini, les Alzines, Montesori i el Pare Coll.

L'Ajuntament de Girona ha decidit, però, que a la tarda els centres estiguessin tancats i els alumnes marxessin a casa, tot i que el servei de menjador s'ha mantingut. Divendres els centres també continuaran tancats.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha apuntat que el més probable és que divendres totes les escoles es mantinguin tancades.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut