Primícia del tràiler de "La millor opció"

Primeres imatges d'un llargmetratge sobre la identitat

Actualitzat
Óscar Pérez, director del documental "El tram final", ja té a punt el tràiler de la seva primera pel·lícula, "La millor opció". El llargmetratge té com a tema central la identitat, la infància robada i el desarrelament; una història marcada per la vulnerabilitat física i moral dels seus personatges. Està basada en la història real de Koteb Maielainin, un noi saharaui que vivia en un camp de refugiats i que ha estat acollit des de fa temps per una família catalana. Segons explica Òscar Pérez, "vaig pensar que la vida de Koteb era una molt bona història per passar al cinema tot el bagatge que duia". Koteb es retroba amb la seva família i amb el seu passat arran d'una malaltia greu. Aquest retrobament no és fàcil, i fa que el noi se senti atrapat enmig de dues cultures sense saber realment quin és el seu encaix.

Koteb Maelainin Wadha (Koto) s'interpreta a si mateix. No és actor, com tampoc ho són altres personatges del delta de l'Ebre que apareixen en el film. Francesc Orella i Mercè Pons són els dos únics actors professionals que interpreten els pares d'en Koto. El rodatge s'ha fet majoritàriament al delta de l'Ebre a partir de les localitzacions que s'han trobat. Òscar Pérez afegeix que "ens hem nodrit del territori per donar forma a la pel·lícula d'una manera dramàtica. És bonic, però alhora té unes característiques molt seves: els arrossars, la falta de muntanyes...".  És una coproducció de Getsemaní Produccions, DDM Visual i TVC amb la participació de TVE i de l'ICEC.
 
Sinopsi:
Koto fa deu anys que viu al delta del Ebre després d'ingressar en el programa d'acollida per a nens saharauis. Ara té una nova família catalana. Tot sembla que va bé fins que Koto es posa malalt i els metges li expliquen que necessita urgentment un trasplantament de ronyó. Lògicament, assenyalen la seva mare biològica com a possible donant. Els pares de Koto vénen a Espanya per ajudar el seu fill, però també amb la intenció de restablir la unitat familiar. I demanen a Koto que abandoni la seva família d'acollida i torni amb ells. El jove es troba atrapat entre dos mons oposats i enfrontats culturalment i emocionalment, el Sàhara i el Delta, i, al mateix temps, la infància i la maduresa. Necessita un ronyó per poder-se salvar, però el que veritablement necessita és sentir-se estimat. Koto continua sent el nen que mai ha entès per què la seva família se'n va desfer. I no podrà trobar el seu lloc al món fins que pugui omplir aquest buit.
 
Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Òscar Pérez
Guió: Pep Garrido i Òscar Pérez
Producció executiva: David Gimbernat i Òscar Pérez
Producció delegada TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Koteb  Maelainin, Mercè Pons i Francesc Orella, entre altres
Direcció de fotografia: Santiago Racaj
Música: Rauelsson
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut