Imatge d'arxiu
L'estat deteriorat dels canals no han pogut absorbir la gran quantitat d'aigua.
Islamabad

Primers brots epidèmics al Pakistan per les inundacions de les pluges monsòniques

L'Organització de les Nacions Unides ja ha confirmat les primeres morts per malalties infeccioses i més de 200.000 casos de diarrees, malaties respiratòries i cutànies. Segons el Regne Unit, el cost de les inundacions pot superar els 7.800 milions d'euros. El Banc Mundial ja ha anunciat que concedirà 700 milions d'euros a la zona i de mica en mica l'ajuda internacional es comença a organitzar.

Actualitzat
L'ONU reconeix els primers brots epidèmics al Pakistan arran de les inundacions causades per les pluges monsòniques de fa tres setmanes. Segons l'organització, ja s'han confirmat les primeres morts per malalties infeccioses, a més d'uns 200.000 casos de diarrea, malalties respiratòries i cutànies.

L'organització també afirma que s'han detectat almenys una vintena de casos de còlera, però el govern pakistanès encara no els ha confirmat.

El portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides,Tim Irwin, ha afirmat que la situació a la zona empitjorarà de manera alarmant si no arriba urgentment ajuda humanitària.

Segons el Regne Unit, el cost econòmic d'aquestes inundacions superarà els 7.800 milions d'euros.

De moment, el Banc Mundial ja ha anunciat que aportarà 700 milions d'euros. D'altra banda, la comunitat internacional comença a mobilitzar recursos per pal·liar les greus conseqüències de les inundacions.
Anar al contingut