Barcelona

Pisarello, després de la retirada de l'estàtua de Franco: "L'exposició continuarà. Estem satisfets pel debat que s'ha generat"

L'ajuntament ha retirat aquest migdia també l'estàtua de la Victòria i analitzarà com s'incorpora a l'exposició una reflexió sobre el que ha passat

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona retira aquest migdia l'estàtua de la Victòria que compartia exhibició amb l'escultura eqüestre de Franco a l'esplanada del Born. L'anunci d'aquesta retirada la fet al matí el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello. 

Ha estat després que, aquesta nit, un grup de joves tombés l'escultura de Franco. Els equips municipals l'han retirat de matinada amb un camió de recollida de residus i l'han guardat en un magatzem. L'estàtua ha quedat en mol mal estat.

Pisarello, però, ha afegit que l'exposició es manté i que l'Ajuntament no es penedeix de la instal·lació de les estàtues franquistes a l'esplanada del Born, però ha admès que no han aconseguit explicar el seu sentit:

"L'exposició continuarà. Estem satisfets pel debat que s'ha generat. És una exposició que ha estat un encert perquè ha provocat una reflexió pública al voltant de la impunitat del franquisme. Però hi ha coses que s'haurien d'haver explicat millor""

El primer tinent d'alcalde de Barcelona assegura que el consistori no havia previst uns fets com aquests, però ha dit que "s'entenen".

Pisarello ha defensat l'oportunitat de l'exposició l'exposició "Franco, Victòria, República" i diu que la polèmica generada "corrabora la necessitat de fer aquest tipus d'exposicions". Ara, assegura que s'analitzarà com es pot incorporar a la mateixa exposició una reflexió sobre el que ha passat amb l'estàtua eqüestre de Franco. Al seu parer, a més, era "legítim" fer-ho en un espai com el Born:

"És l'epicentre de la memòria del 1714 i ho continuarà sent, però també és un espai adient per recordar d'altres memòries de la repressió per causes polítiques". 

La col·locació de l'estàtua a l'entrada de l'exposició del Born tenia un efecte crida que, reconeix Pisarello, no ha funcionat. Malgrat que hi ha moltes persones que s'han acostat fins a l'esplanada davant del Born Centre Cultural per veure la figura, això no ha fet augmentar de forma significativa el nombre de visites a la mostra.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut