Pablo Hasél davant una pancarta que demana la seva llibertat (ACN/ Oriol Bosch)
Pablo Hasél davant una pancarta que demana la seva llibertat (ACN/ Oriol Bosch)

Pablo Hasél carrega en un rap contra Felip VI quan acaba el termini per entrar a presó

El raper no es presentarà de forma voluntària per complir la condemna i diu que el seu cas ha servit perquè molta gent prengui consciència que l'Estat no respecta els drets fonamentals

Actualitzat

Aquest divendres acaba el termini de 10 dies fixat per l'Audiència Nacional perquè el raper Pablo Hasél ingressi a la presó de forma voluntària per complir la condemna de nou mesos per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia. La condemna de nou mesos se suma als dos anys d'una sentència anterior.

Hasél ha assegurat que no s'hi presentarà de forma voluntària. Té temps per fer-ho fins a les vuit del vespre. Considera que presentar-se "seria una humiliació indigna" davant "una sentència tan injusta".

Entrevistat aquesta tarda al programa "Tot es mou" de TV3, ha dit sentir "molta ràbia i molta impotència" davant la sentència. Però assegura que el seu cas està servint "perquè molta gent prengui consciència que aquest és un estat antidemocràtic que no respecta els drets fonamentals".

El raper ha dedicat avui una nova lletra a la família reial i a Felip VI en què defensa que "no és injúries explicar el que passa". Hasél acusa el govern espanyol de ser qui "enalteix els terroristes" i assegura que quan acabi la "dominació de Felip VI", la història l'absoldrà:

 


El raper lleidatà podrà ser detingut en qualsevol moment a partir d'aquest vespre, sempre que l'Audiència Nacional dicti una ordre de cerca i captura. Tot i que no sap quan el detindrà la policia, assegura que no hi oposarà resistència.

L'advocat de Pablo Hasél ha presentat un recurs de súplica contra l'ingrés a presó que encara no ha tingut resposta. El raper diu que no confia que el recurs davant l'Audiència prosperi i ha anunciat que presentaran un altre recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg per "tractar de desacreditar encara més l'estat espanyol":

"No tenim gaires esperances en aquest recurs. Sí que tenim esperança en la pressió dels carrers i la força del moviment solidari que sí que pot obligar a retrocedir l'Estat."

 

Hasél ha agraït les mostres de solidaritat que ha rebut els últims dies, com la signatura de més de 200 artistes com Joan Manuel Serrat, Luis Tosar o Ismael Serrano, però diu que això no ha estat prou per evitar el seu empresonament:

"Han estat molt nombroses, però a la vista està que han estat insuficients, perquè a mi m'empresonaran igual. Hi ha hagut un canvi de xip, d'artistes, i no només d'artistes, que s'han posicionat perquè han vist que això no és només un atac contra mi, sinó contra les nostres llibertats."

També s'ha referit a les paraules del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, que els últims dies ha qüestionat la qualitat democràtica d'Espanya per casos com la seva condemna per injúries a la corona, i a la proposta de reforma dels delictes d'expressió al Codi Penal.

Hasél està convençut que només s'aconseguirà un canvi del Codi Penal si continua havent-hi mobilització ciutadana als carrers:

"No m'imaginava que arribaria fins aquí el suport. Però és que és tan escandalós que jo vagi a presó per fer el que he fet.... però crec que la part més important és la mobilització. S'han fet manifestacions molt concorregudes a més de 65 ciutats de l'estat i això ha fet posar nerviós el govern."

 

ARXIVAT A:
JudicialCasa Reial espanyola Llibertat d'expressió Pablo HasélMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut