Ordre d'allunyament a tota l'AP-7 per a un lladre que robava amb el mètode punxa-rodes
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos (Twitter Mossos d'Esquadra

Ordre d'allunyament a tota l'AP-7 per a un lladre que robava amb el mètode punxa-rodes

Se'l considera multireincident i es calcula que va fer-se amb un botí de prop de 12.000 euros, entre objectes i diners en efectiu sostrets

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts un lladre especialitzat en robatoris a l'autopista amb el mètode punxa-rodes. En ser multireincident, el jutge li ha imposat una ordre d'allunyament a tota l'AP-7 a nivell estatal.

L'home, de 47 anys i veí de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), és considerat autor de quatre furts. A més a més, conduïa sense haver obtingut mai el permís.

El mètode emprat pel lladre consisteix a aturar al voral de l'autopista un altre vehicle per alertar el conductor que té un fals problema mecànic. Quan baixava del vehicle, el lladre aprofitava la distraccó per robar-li bosses de mà. En total, es calcula que el detingut va fer-se amb un botí de prop de 12.000 euros, entre objectes i diners en efectiu sostrets.


El primer furt va tenir lloc el passat 17 de setembre a l'AP-7 a l'altura de Salou (Tarragonès). Quan la víctima se'n va adonar, ja li havia sostret la bossa de mà i una gran quantitat de diners que portava en efectiu. En total, uns 9.000 euros. El dia després, a la mateixa AP-7, el lladre va repetir l'estratègia per cometre un altre robatori, aquest cop a l'altura de Reus (Baix Camp). En aquest cas va sostreure dues bosses de mà (amb un valor de 825 euros) i va fugir a gran velocitat.

Acte seguit, el lladre va dirigir-se a la C-31, a l'altura de Viladecans (Barcelonès), per cometre el tercer dels robatoris. Va utilitzar el mateix modus operandi que en les darreres ocasions i va sostreure objectes valorats en 1.048 euros.

I el darrer i últim furt va ser el 5 de novembre a l'AP-7, al seu pas per la localitat d'Amposta (Montsià). El lladre va aconseguir sostreure diversos objectes valorats en 1.418 euros utilitzant el mateix mètode de distracció.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, va passar aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs i una ordre de no apropament a tota l'AP-7 a nivell estatal.

ARXIVAT A:
TrànsitMossos d'Esquadra
Anar al contingut