El Parlament d'Extremadura en la votació dels pressupostos (EFE)
El Parlament d'Extremadura en la votació dels pressupostos (EFE)
Barcelona

"Obsessió" o "trista catalanofòbia": resposta a la petició d'Extremadura d'un nou 155

Iceta, sobre la petició al Parlament extremeny d'un nou 155 a Catalunya: "No seria bo que les comunitats autònomes es dediquessin a criticar-se"

RedaccióActualitzat

L'aprovació a l'Assemblea d'Extremadura d'una proposta del PP per demanar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya i defensar la unitat d'Espanya, amb els vots favorables del PSOE i de Cs, continua generant polèmica.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha criticat que hi hagi una "certa obsessió" per mirar molt a Catalunya, i ha assegurat que "no es donen les condicions" per a una nova aplicació del 155. Iceta ha carregat contra la decisió de l'Assemblea d'Extremadura en una entrevista a TVE.

"Crec que no seria bo que les comunitats autònomes es dediquessin a criticar-se les unes a les altres."

Iceta ha afegit que no li agradaria que el Parlament de Catalunya aprovés una moció que digués a Extremadura què ha de fer, perquè seria "poc elegant".

Pel dirigent del PSC, "tots els socialistes comparteixen que ara no es donen les condicions per aplicar el 155".

Puigdemont: "Els drets dels catalans no compten"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, des de Waterloo, ha criticat que el Parlament extremeny demani "el control de la televisió pública catalana per part de representants de l'Estat per garantir que realment sigui un servei públic neutral i al servei de tots els catalans". Per Puigdemont, això és una mostra més que "els drets dels catalans no compten".

 


Trista "catalanofòbia"

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assegurat que el suport del PSOE a la petició d'aplicació d'un nou 155 a Catalunya i a la intervenció de TV3 és "una trista i lamentable expressió de la catalanofòbia".

 

 

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Elsa Artadi, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que cal saber què en pensa el PSC del fet que figures del PSOE siguin partidàries d'aplicar un nou 155 a Catalunya.

"Dins del PSOE hi ha persones rellevants a Extremadura, l'Aragó o dins del mateix govern de Pedro Sánchez partidàries d'aplicar un nou 155. Caldria saber què en pensa el PSC. Cal saber què en pensa de tot això el PSC, són tots dels mateix partit. El PSC també està en el marc de voler aplicar un 155 indefinit, intervenir les escoles, els mitjans de comunicació, la policia catalana..."

Per Artadi, dins el PSOE hi ha una lluita entre dos sectors i cal que el PSC es pronunciï i digui a quina banda està.

"Ens fa l'efecte que hi ha una lluita dins el PSOE per cap a on s'ha d'anar, si s'ha d'anar a competir en l'entom d'Aznar o realment entomen la bandera del progressisme, del diàleg i de la democràcia."

 

ARXIVAT A:
Article 155Mossos d'EsquadraElsa ArtadiCarles PuigdemontMiquel IcetaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut