L'Assemblea d'Extremadura demana l'aplicació del 155 i el control de TV3
Fernández Vara, durant una sessió a la Junta d'Extremadura (EFE)

PSOE, PP i Cs voten a Extremadura un nou 155 a Catalunya i el control de TV3

El president Fernández Vara matisa després que el PSOE aplicaria el 155 si hi hagués circumstàncies que ara no es donen

RedaccióActualitzat

L'Assemblea d'Extremadura ha aprovat aquest dijous una proposta del PP per demanar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i defensar la unitat d'Espanya. La proposta ha comptat amb els vots a favor del PSOE i de Cs. Podem hi ha votat en contra.

La proposta té sis punts. En aquests s'exigeix al govern espanyol que abandoni la "bilateralitat" amb Catalunya. També defensa l'ús de l'espanyol com a llengua vehicular i comuna de l'ensenyament a totes les comunitats autònomes, si bé amb respecte a les llengües cooficials.

Sobre el 155, la proposta declara el següent:

"Traslladar al govern d'Espanya el suport del poble extremeny, a través dels seus representants, a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola de manera ferma, amb l'amplitud i durada que es requereixi, per frenar el repte independentista català, recuperar la unitat entre els espanyols que viuen a Catalunya, el respecte a la nació espanyola i la història que compartim."

Segons la proposta, això també significa "el control de la televisió pública catalana per part de representants de l'Estat, per garantir que realment sigui un servei públic neutral i al servei de tots els catalans".

Afirma que això també suposa que l'estat utilitzi les competències necessàries "per garantir un govern adequat que vetlli pels interessos de tots els ciutadans de Catalunya, entre els quals hi ha milers d'extremenys, sense exclusions ni sectarismes, sobretot a les àrees d'educació i seguretat pública".

Després, el president de la Junta d'Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara, ha publicat tres tuits on matisa l'acord i recorda la postura del seu partit.

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut